Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut
Tortilla lasagne med hakket oksekød, salsa, jalapenos og cheddar
Til 4 personer
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
Olie
1 brev mexicansk krydderi blanding
½ dåse majs
½ dåse kidney bønner
1 rød peber
1 glas salsa
Jalapenos (mængde efter smag/ønske)
1 spsk. mel
Salt og peber
–
1 pakke store hvede tortillas (6 styk)
–
Fedtstof til at smøre springform
–
5 dl. cremefraiche, 9%
200 gram cheddar ost
–
Blandet grøn salat
Tomater
Evt. tortilla chips
–
Tilbehør: springform, der kan være i din airfryer kurv. Jeg brugte en springform på 20 cm
–
Fremgangsmåde:
Hak løget og pres hvidløg ned i lidt olie i en gryde. Svits det og kom herefter det hakkede oksekød i. Brun kødet, tilsæt krydderi blandingen og rør det godt rundt. Tilsæt mel så kødsaucen tykner og tilsæt herefter majs, kidney bønner og rød peber i tern. Kom salsaen i og den ønskede mængde hakkede jalapenos. Lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.
Skær 6 styk tortilla pandekager ud efter bunden på springformen, så de kommer til at passe helt nøjagtig i størrelsen. Jeg brugte en brødkniv.
Smør springformen med fedtstof.
Kom herefter en tortilla i bunden på springformen og fordel en spiseskefuld cremefraiche ovenpå. Fordel en femtedel af kødsaucen ovenpå og drys med lidt cheddar ost. Fortsæt på samme måde og afslut med den sidste tortilla på toppen, smurt med cremefraiche og drysset med resten af cheddar osten.
Pak hele springformen ind i stanniol og sørg for at stanniolen sidder fast under bunden, så ikke den kan blive suget op i varmelegemet under tilberedningen.
Sæt springformen ned i din airfryer kurv og giv tortilla lasagnen 30 minutter ved 180 grader. Løft herefter springformen ud af airfryer kurven og fjern stanniolen.
Sæt springformen ned i airfryer kurven igen og giv de sidste 5 minutter ved 180 grader. Løft springformen ud igen og lad tortilla lasagnen hvile i 5 minutter inden du låse springformen op.
Pynt toppen af tortilla lasagnen med lidt blandet grøn salat og tomater i både.
Ved servering skæres tortilla lasagnen ud som lagkage stykker og serveres med lidt ekstra cremefraiche og evt. sprøde tortilla chips til
Opskriften er fra min første bog, AIRFRYER OPSKRIFTER