Tips og tricks

 

• Find det rigtige sted i køkkenet til din airfryer. Stil den på en plan overflade, der tåler varme, hvor der også er lidt luft omkring airfryeren

• Invester i en oliespray både til at spraye din airfryer kurv med, men også for mindre olieforbrug i maden der, hvor det er påkrævet

• Brug ovnfaste springforme, tærtefade, skåle, foliebakker og silikone bage udstyr, der passer i målene til din aifryer kurv. Det giver mulighed for at lave flere retter. Bagepapir kan også sagtens anvendes

• Brug den rigtige teknik til panering. Altid mel, pisket æg og så rasp. Tryk raspen lidt bedre fast med hænderne, så ikke det flyver af. Panko rasp er perfekt til airfrying. Lav evt. dit eget panko rasp. Det er både nemt og billigt og kan holde sig et godt stykke tid i en lufttæt beholder. Opskriften kan du finde under tilbehør

• Brug en slynge lavet af sølvpapir til at få beholdere og lignende ind og ud af airfryer kurven, så du ikke brænder dig. Fold et stykke sølvpapir på langs i 4 cm bredde og 50 cm længde. Kom slyngen under beholderen/skålen og løft den ned i kurven og fold enderne ned i kurven under tilberedning. Når beholderen så skal fjernes igen, fold da enderne ud og løft forsigtigt ud af beholderen igen.

• Kom vand i bunden på din airfryer beholder, når du tilbereder mad, der afgiver væske og fedt. Både for nemmere rengøring men også for at undgå røgudvikling fra brændte rester i bunden af beholderen.

• Brug tandstikker til at fastgøre lette madstykker, da den kraftige luft godt kan få madstykker til at flyve rundt eller suge dem op i varmelegemet øverst

• Lad være med at overfylde din airfryer kurv, det bliver dermed sværere at få maden sprød og bruning vil tage længere tid

• Mange retter skal vendes halvvejs for at blive lige sprøde og brune på hver side

• Kig hellere en gang for meget end for lidt til din mad under tilberedning. Det ødelægger ikke temperaturen eller tilberedningstiden

• Ryst din airfryer kurv under tilberedning af f.eks. grønt, kartofler og små stykker kød for at om arrangere. Så bliver det mere jævnt sprødt og brunt

• For at få maden endnu mere sprød og brun kan der sprayes med olie halvvejs gennem tilberedningstiden

• Tag altid kurven ud af beholderen, før du tager maden op. Så undgår du at brænde dig

• Vask altid din airfryer kurv og beholder efter hvert brug. Sæt dem våde tilbage i din airfryer og lad den køre 2 – 3 minutter for tørring

• Brug evt. en rack for at tilberede mad i flere lag

• Man kan med fordel lade mindre portioner dej hæve i airfryeren. Forvarm til 200 grader, sluk den herefter og lad dejen hæve i eftervarmen

• Undgå at osten flyver af maden og op i varmelegemet ved at forvarme din airfryer. Sluk den herefter og sæt airfryer kurven ind i eftervarmen et par minutter. Så smelter osten lidt og bliver tung, så den ikke flyver af