Fyldt flæskesteg med champignon, rød peber og basilikum samt pastasalat

Fyldt flæskesteg med champignon, rød peber og basilikum samt pastasalat

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Fyldt flæskesteg med champignon, rød peber og basilikum samt pastasalat

Til 4 – 6 personer (alt efter hvad der serveres som tilbehør)

Ingredienser:

1,4 kg svinekam med spæk, uden ben (hvis flæskestegen er større anvendes samme fremgangsmåde som angives i opskriften)

130 gram champignon (renset vægt)

1 rød peberfrugt

1 håndfuld frisk basilikum

1 spsk. timian

Salt og peber

Groft salt

Evt. chilikrydderi (eller en friskhakket chili)

Pastasalat: (her anvendes den mængde, som man er personer til)

Farfalle pasta

Ærter

Forårsløg

Radiser

Cocktail tomater

Grønne asparges

Salatknas mix

Cremefraiche dressing til pastasalat: (mængden svarer til ca. 6 personer, når dressingen er blandet i pastasalaten)

2 dl. cremefraiche

2 spsk. mayonnaise

Purløg

Persille

Citronsaft

Salt og peber

Tilbehør: kødsnor og nogle tandstikker til at hjælpe med at fastgøre stegen, så den kan snøres

Fremgangsmåde:

Hvis man ønsker pastasalat med cremefraiche dressing som tilbehør, starter man med at tilberede dressingen og stille den på køl.

Start med at ridse sværen næsten helt gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet. Skær herefter sværen af svinekammen.

Skær herefter stegen op i midten på langs, pas på ikke at skære helt igennem. Læg den, så den ligner en åben bog.

Hak champignon, rød peber og basilikum fint. Jeg brugte en minihakker. Krydr blandingen med salt, peber, timian og evt. chili krydderi/friskhakket chili. Fordel det finthakkede grønt på den åbne svinekam.

Rul stegen sammen igen fra siden og ind mod midten. Hæft med nogle tandstikker for at hjælpe med at holde den sammen, så den kan snøres med kødsnor. Læg sværen ovenpå stegen og bind stegen med sværen ovenpå fast med kødsnor. Tag tandstikkerne ud. Gnid sværen godt med groft salt.

Kom vand i bunden på airfryer beholderen, så det letter rengøringen bagefter. Sæt airfryer kurven i og læg den fyldte flæskesteg i airfryer kurven. Giv 180 grader i 50 minutter. Sæt herefter temperaturen til 200 grader og giv de sidste 15 minutter, så sværen bliver sprød.

Mens flæskestegen er i airfryeren koges pasta efter anvisning på pakken og skylles herefter i koldt vand, så den ikke klistrer sammen. Skær herefter alle grøntsagerne ud og bland det hele sammen med pastaen. Cremefraiche dressingen hældes over, og det hele blandes godt. Stil pastasalaten på køl indtil servering.

Tag stegen ud og lad den hvile. Skær kødsnoren af og skær den fyldte flæskesteg med svær i skiver.

Serveres med den kolde pastasalat.

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her , men kan også tilberedes i en almindelig ovn ved længere tilberedningstid.

Se også opskriften på klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær her

2 tanker om “Fyldt flæskesteg med champignon, rød peber og basilikum samt pastasalat”

    1. Sværen skæres fri, så stegen nemmere kan fyldes og rulles sammen. Herefter bindes den på toppen af stegen igen, så fedtet kan løbe ned over stegen under tilberedning. Både svær og steg får lige lang tid ligesom en almindelig flæskesteg.

      Med venlig hilsen

      Britt
      airfryeropskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *