Mini forårsruller med lynstegte sprøde grøntsager og nudler
Til 3 personer
Ingredienser:
1 pakke mini forårsruller, 20 styk, fra frost
–
½ bundt forårsløg
1 – 2 fed hvidløg
1 grøn chili (kan udelades)
1 spsk. revet ingefær
Olie
–
1 stor gulerod eller 2 små
2 store håndfulde fintrevet spidskål
1 rød peberfrugt
6 spsk. soja sauce
–
1 pakke nudler ca. 108 gram, evt. med karrysmag
1 pakke bønnespirer
–
Frisk persille til servering
–
Fremgangsmåde:
Kom forårsrullerne direkte fra frost i airfryer kurven. Giv dem 15 minutter ved 200 grader og ryst dem et par gange undervejs. Tag dem ud af kurven og læg dem til side.
Skær forårsløg og chili i tynde skiver, pres hvidløg og riv ingefær. Kom lidt olie i en beholder, der kan være i din airfryer kurv og svits løg, chili, hvidløg og ingefær i 4 minutter ved 200 grader.
Skræl og skær guleroden og peberfrugten i stave. Snit spidskålen fint. Kom grøntsagerne op i airfryer beholderen og tilsæt soja og rør det godt sammen. Giv 6 minutter ved 200 grader og rør et par gange.
Imens koges vand til nudler, mængden kan ses på pakken. Lad dem ligge og trække efter anvisningen.
Tilsæt nudler og bønnespirer i beholderen og rør det hele godt sammen. Giv de sidste 5 minutter ved 180 grader.
Anret grøntsagerne i en dyb tallerken eller skål og giv imens forårsrullerne 1 – 2 minutter i airfryer kurven, så de bliver varme igen. Server de sprøde grøntsager med forårsrullerne på toppen og pynt med lidt persille.
Mini forårsrullerne kan også bruges som en snack/forret som en slags fingermad med lidt sød eller almindelig chilisauce til. Jeg har faktisk haft hele 60 styk i ad gangen, og de blev dejlig sprøde alle sammen – blot man husker at ryste kurven indimellem. Her skal man påregne lidt ekstra minutter, for at alle bliver sprøde.
Tilberedt i en Philips airfryer XXL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en wok/gryde samt ovn eller stegepande
Annonce: