Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Til 4 – 6 personer

Ingredienser:

1,6 kg. Flæskesteg

Groft salt

Fremgangsmåde:

Rids sværen helt gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet. Gnid det grove salt godt ned mellem alle sværene.

Læg stegen i airfryer kurven og sørg for at den ligger helt vandret. Brug evt. lidt rodfrugter under stegen for at få den til at ligge vandret, så den bliver ensartet stegt på overfladen. Kom lidt vand i bunden af airfryer beholderen.

Sæt airfryeren i gang med 180 grader og giv stegen ca. 50 – 60 minutter. Herefter skrues der op på 200 grader og gives de sidste 15 minutter til sværen er sprød. Tiden afhænger meget af størrelsen og formen (høj/flad) på flæskestegen. Mål med et madtermometer om stegen er færdig. Stegen skal have opnået en kernetemperatur på 60 – 62 grader, når den tages ud af airfryeren. Herefter skal stegen hvile i 15 – 20 minutter indtil kernetemperaturen er oppe på 65 – 68 grader.

Hvis man ønsker at lave sauce fra væden af stegen, kan vandet hældes ud af airfryer beholderen, når der er 15 – 30 minutter tilbage af stegetiden.

Hvis sværen ikke er blevet sprød, når stegen har opnået den rigtige kernetemperatur, kan man skære sværen af stegen og lægge den i airfryer kurven og give den ekstra tid ved 200 grader, mens stegen hviler.

Hvis man ønsker andet tilbehør end hvide/brune kartofler og sauce, kan man med fordel servere stegen med grønne bønner, rødvinssauce og bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips. Se opskriften her

8 tanker om “Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær”

    1. Hej,

      Du skal indstille den manuelt med grader og tid. På mange airfryere er programmet for manuel = M.
      God fornøjelse med flæskestegen.

      Mange hilsner,
      Britt

      1. Der er 3 streger under den tænd sluk knap det er en Philips XXL model . Jeg må prøve tak for svar mvh tanja

        1. Tryk på knappen til grader øverst oppe til venstre og indstil på den store runde knap – det samme med knappen til tid og indstil. Herefter trykker du på den store runde knap for at starte

  1. Kunne det ikke være en ide at starte med en højere temperatur fx 220 til sværden er sprød og derefter sænke temperaturen til den er færdig ( 65 grader ) ?

    1. Det kan jeg ikke svare på, da det er helt omvendt af, hvad jeg plejer at gøre både i airfryeren og ovnen. Synes metoden virker fint. Jeg kan anbefale dig at komme et termometer i stegen og vurdere, hvornår det er tid til at skrue op for sprød svær. Hvis du prøver, kan du komme med dine anbefalinger her i tråden til glæde og gavn for andre

      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *