Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Klassisk dansk flæskesteg med sprøde svær

Til 4 – 6 personer

Ingredienser:

1,6 kg. Flæskesteg

Groft salt

Fremgangsmåde:

Rids sværen helt gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet. Gnid det grove salt godt ned mellem alle sværene.

Læg stegen i airfryer kurven og sørg for at den ligger helt vandret. Brug evt. lidt rodfrugter eller sølvpapir under stegen for at få den til at ligge vandret, så den bliver ensartet stegt på overfladen. Kom lidt vand i bunden af airfryer kurven.

Sæt airfryeren i gang med 180 grader og giv stegen ca. 50 – 60 minutter. Herefter skrues der op på 200 grader og gives de sidste 15 minutter til sværen er sprød. Tiden afhænger meget af størrelsen og formen (høj/flad) på flæskestegen. Mål med et madtermometer om stegen er færdig. Stegen skal have en kernetemperatur på 65 – 68 grader.

Hvis man ønsker at lave sauce fra væden af stegen, kan vandet hældes ud af airfryer beholderen, når der er 15 – 30 minutter tilbage af stegetiden.

Hvis sværen ikke er blevet sprød, når stegen har opnået den rigtige kernetemperatur, kan man skære sværen af stegen og lægge den i airfryer kurven og give den ekstra tid ved 200 grader, mens stegen hviler.

Stegen behøver ikke hvile, men kan pakkes let ind i stanniol, hvis man lige skal have tilbehøret færdigt.

Hvis man ønsker andet tilbehør end hvide/brune kartofler og sauce, kan man med fordel servere stegen med grønne bønner, rødvinssauce og bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips https://airfryeropskrifter.dk/bagt-kartoffelmos-med-soede-kartofler-guleroedder-rosmarin-og-roedbede-chips/

Tilberedt i Philips XXL

image_pdfimage_print
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *