Bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips

Bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips

Bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips

Bagt kartoffelmos med søde kartofler, gulerødder, rosmarin og rødbede chips

Til 4 personer

Ingredienser:

700 gram søde kartofler

2 gulerødder

2 spsk. smør

½ dl. mælk

1 spsk. tørret rosmarin

Salt og peber

1 rødbede

Olie

Salt

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle og skære rødbeden i tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i bunden af airfryer beholderen, spray med olie og drys med fint salt. Sæt herefter den tomme airfryer kurv i, så flyver de lette rødbede chips ikke op i varmelegemet under tilberedning. Giv dem 7 – 8 minutter ved 200 grader. Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle.

Skræl de søde kartofler og gulerødderne. Skær dem ud i grove tern og kog dem i usaltet vand i ca. 10 minutter eller indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Tilsæt smør, salt, rosmarin og mos med en kartoffelstøder. Tilsæt mælken og mos det hele godt sammen.

Fordel mosen i 4 ovnfaste portions skåle eller 1 stor skål og sæt dem i airfryer kurven og giv 10 minutter ved 180 grader. Pyntes med rødbede chips inden servering.

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her , men kan også tilberedes i en almindelig ovn ved længere tilberedningstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *