Hjemmelavet tortilla kurv med hakket oksekød, kidney bønner, majs, hvidløg og chili
Til 4 personer
Ingredienser:
1 pakke hvede tortilla med 6 styk (25 cm i diameter)
–
1 løg
1 spsk. olie
1 rød chili
1 eller flere fed hvidløg
–
500 gram hakket oksekød
Mexicansk krydderi blanding
Salt og peber
–
1 rød peber
½ dåse majs
1 dåse røde kidney bønner
Evt. knuste chiliflager
–
Guacamole:
2 modne avokado
1 spsk. cremefraiche
Citronsaft
Salt og peber
Knuste chiliflager
–
4 håndfulde hakket salat
12 cocktail tomater i halve
1 lime skåret i 4 både
20 cm hakket skrællet agurk
Cremefraiche
Salsa
Jalapenos
Revet cheddar ost
–
Tilbehør: 2 tortilla forme (mine er 17 cm. i diameter)
Fremgangsmåde:
Læg en tortilla i spænd mellem to ens tortilla forme. Sæt den i airfryer kurven og giv 5 minutter ved 200 grader. Tag den forsigtig ud og gentag med de 3 andre. Sæt dem til side og undgå at opbevar dem i køleskab, da de så bliver bløde.
Mos avokadoerne med cremefraiche og smag til med krydderier og citronsaft
Hak løg, hvidløg og chili og kom dem sammen med olien i en beholder, der kan være i din airfryer kurv. Giv 5 minutter ved 200 grader.
Tilsæt hakket oksekød i beholderen og hak det igennem med en ske. Tilsæt salt, peber og det mexicanske krydderi. Giv kødet 7 minutter ved 180 grader. Åbn airfryer kurven og hak lidt i kødet undervejs.
Hak imens rød peber (gem lidt til pynt) og hæld væden fra majsene og kidney bønnerne. Tilsæt rød peber, majs og kidney bønner til det hakkede kød og rør rundt. Giv det 5 minutter ved 180 grader og rør en enkelt gang undervejs.
Skær de sidste to tortillaer ud i store trekanter og læg dem under airfryer kurven direkte i beholderen. Giv dem 4 – 5 minutter ved 200 grader.
Kom en håndfuld salat i hver tortilla kurv, fordel det varme kød og top med cheddar ost, tomater, peberfrugt, agurk, jalapenos, salsa, guacamole og en lime båd. Pynt med en enkelt tortilla trekant stukket ned i fyldet. Serveres med cremefraiche ved siden af og et par tortilla trekanter.
Tilberedt i Philips XXL