Cuvettesteg med smørbagte blomkål, persille og salatknas

Cuvettesteg med smørbagte blomkål, persille og salatknas

Cuvettesteg med smørbagte blomkål, persille og salatknas

Cuvettesteg med smørbagte blomkål, persille og salatknas

Til 2 – 3 personer

Ingredienser:

Okse cuvettesteg, ca. 600 gram

Salt og peber

250 gram blomkål i mindre buketter og evt. flere farver

30 gram smeltet smør

Salt og peber

Frisk persille

Citronsaft

Salatknas af 80 gram nødde -og frugtmix (jeg brugte en færdig mixblanding af jordnødder, rosiner, tranebær, hasselnødder og mandler)

Evt. flute – link til opskrift på grove flute, der kan skæres i små fine skiver: https://airfryeropskrifter.dk/nemme-grovbroed-med-solsikkekerner-og-5-korns-blanding/

Fremgangsmåde:

Afrens sener og hinder under og på siderne af cuvetten. Skær det øverste fedtlag i tern uden at skære helt ned i kødet. Gnid cuvetten godt med groft salt og peber.

Læg cuvetten i airfryer kurven og giv den 15 minutter ved 180 grader.

Imens skylles blomkål og skæres ud i mindre buketter. Smelt smørret og hæld det over blomkåls buketterne i en skål. Tilsæt salt og peber og bland det hele godt.

Når cuvetten har fået 15 minutter, tilsættes blomkåls buketterne og steges med i 10 minutter ved 180 grader. Mål evt. med et stegetermometer om stegen har den ønskede kernetemperatur. Tiderne her i opskriften giver en rosa cuvette, så hvis kødet ønskes mere rødt skal tiden reduceres.

Tag cuvetten op af airfryer kurven og lad den hvile 10 minutter, inden den skæres ud.

Giv evt. blomkåls buketterne lidt yderligere tid ved 180 grader indtil de er møre.

Anret cuvettestegen i skiver med blomkål, drysset med salatknas, citronsaft, frisk persille og evt. flute

Tilberedt i Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *