Kartoffel toast med rosmarin, skinke og ost
Til 4 kartoffel toast
Ingredienser:
750 gram kogte kartofler
1 æg
1 spsk. friskhakket rosmarin (eller ½ spsk. tørret)
2 store spsk. rasp
Salt og peber
–
4 skiver skinke
4 skiver ost
–
Olie
–
Evt. tomater i stave uden kerner og rucola til servering
–
Fremgangsmåde:
Mos de kogte kartofler med æg, rosmarin, rasp, salt og peber.
Tag lidt vand på hænderne og opdel kartoffelmosen i 8 dele. Form med våde hænder 4 firkanter som bund og læg dem på et stykke bagepapir. Læg et stykke skinke og en skive ost på hver bund.
Form 4 firkanter som top og læg dem ovenpå bunden og luk dem i siden ved at glatte mosen lidt ned over med våde hænder.
Spray toppen af kartoffel toastene med olie og brug bagepapiret til at løfte dem (2 ad gangen) over i airfryer kurven ved at vende dem om på et nyt stykke bagepapir eller direkte ned i airfryer bagepanden. Spray herefter den anden side med olie.
Giv kartoffel toastene 10 minutter ved 200 grader, vend dem og giv dem de sidste 5 minutter eller indtil de er gyldne på begge sider.
Server dem evt. med store tomater uden kerner skåret i stave sammen med lidt rucola salat.
Se også opskriften på cowboy toast deluxe (french toast med kødsauce) her
Tilberedt i en Philips XL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en ovn eller på en pande. Tiden vil dog variere fra opskriften
Annonce: