Aubergine, mozzarella og kartoffel tærte med kødboller

Aubergine, mozzarella og kartoffel tærte med kødboller

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Aubergine, mozzarella og kartoffel tærte med kødboller

Til 2 – 3 personer

Ingredienser:

500 gram hakket kalv og flæsk

1 håndfuld persille

1 løg

½ rød peber

Salt og peber

chiliflager (kan udelades)

5 kogte kartofler, alm. størrelse

1 aubergine

Groft salt

1 bøf mozzarella

1 godt drys revet parmesan

Peber

1 håndfuld frisk oregano (eller 1 tsk. tørret)

Olie

Fremgangsmåde:

Start med at koge kartofler, hvis du ikke har nogle rester.

Hak persille, løg og rød peber. Jeg brugte en foodprocessor. Tilsæt hakket kød og krydderier. Bland det hele godt sammen til en fars og stil den på køl, indtil den skal bruges.

Skær auberginen i skiver og drys dem med groft salt. Læg dem i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og start airfryeren med 7 minutter ved 200 grader.

Skær de kogte kartofler og bøf mozzarellaen i skiver. Læg dem skiftevis sammen med aubergine skiverne rundt i en beholder/tærtefad/foliebakke, der kan være i din airfryer kurv eller direkte i en airfryer bagepande. Krydr med peber og et godt drys parmesan. Fordel frisk oregano ovenpå og spray overfladen med lidt olie.

Form kødbollerne med en våd spiseske og læg dem direkte ovenpå tærten.

Start airfryeren og giv retten 9 minutter ved 180 grader, vend kødbollerne og giv de sidste 8 minutter.

Server aubergine, mozzarella og kartoffel tærten med kødbollerne ovenpå evt. med lidt ekstra revet parmesan og frisk oregano på.

Tilberedt i en Philips XL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en ovn eller på en pande. Tiden vil dog variere fra opskriften

Annonce:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *