Nemme grovbrød med solsikkekerner og 5 korns blanding
Til 2 små grovbrød
Ingredienser:
¼ pakke gær
1,6 dl. lunken vand
½ tsk. salt
200 gram hvedemel
50 gram mørk speltmel eller fuldkornsmel
3 spsk. solsikkekerner
2 spsk. 5 korns blanding
–
Alternativt – kan man bruge en grov brødblanding med tørgær. Brug kun 250 gram af brødblandingen, følg anvisningen på pakken og strø med 5 korns blanding.
Fedtstof til at smøre formene
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunken vand og tilsæt salt og solsikkekerner, rør det sammen. Tilsæt speltmel, hvedemel og brug en håndmixer med dejkroge og ælt det godt sammen til en smidig dej.
Lad dejen stå tildækket til hævning i 30 minutter.
Smør 2 forme med fedtstof. Jeg brugte nogle forme med målene 15 x 8 cm, 4 cm dybe.
Brug et par skeer til at få dejen fordelt i de to forme, glat overfladen ud med lidt vand. Strø 1 spsk. 5 korns blanding ud på hvert brød. Lad brødene efterhæve tildækket i 30 minutter.
Kom formene i airfryer kurven og giv dem 20 minutter ved 160 grader. Vend dem ud af formene og giv dem de sidste 3 minutter med bunden op.
Lad dem køle af på en rist.
Serveres i små skiver, der kan anvendes til tapas, salat eller små frokostanretninger
Tilberedt i Philips XXL