Rugbrøds tarteletter med æggekage, stegt flæsk, revet rødbede og persille

Rugbrøds tarteletter med æggekage, stegt flæsk, revet rødbede og persille

Rugbrøds tarteletter med æggekage, stegt flæsk, revet rødbede og persille

Rugbrøds tarteletter med æggekage, stegt flæsk, revet rødbede og persille

Til 4 personer

Ingredienser:

Dej til rugbrøds tarteletter:

80 gram rugbrød uden skorpe

80 gram mel

½ tsk. salt

60 gram cremefraiche

2 spsk. olie

1 spsk. vand

Fedtstof til silikoneforme

600 gram røget bacon/stegeflæsk

Salt, hvis man anvender stegeflæsk

6 æg, str. M/L

1 dl. madfløde

1 tsk. bagepulver

Salt og peber

8 cocktail/dadel tomater

Frisk persille

½ fintrevet rødbede

Tilbehør: 4 silikoneforme, rumindhold 2 dl, 9 cm diam foroven, 4,5 cm høj (ved mindre forme reduceres mængden af dej og æggemasse)

Fremgangsmåde:

Start med at lave dejen til rugbrøds tarteletterne. Smulr rugbrødet i mindre stykker og tilsæt mel, salt, cremefraiche, olie og vand. Brug en foodprocessor til at blande dejen. Læg dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.

Skær flæsket ud i skiver (ca. 8 – 10 styk). Salt flæsket, hvis du anvender almindeligt stegeflæsk. Røget bacon skal ikke saltes, da det er salt nok i forvejen.

Læg 5 skiver ad gangen i din airfryer kurv og kom lidt vand i selve airfryer beholderen. Giv dem 10 minutter ved 200 grader, vend dem og giv 6 – 8 minutter mere. Næste portion giver man 8 minutter på hver side, da airfryeren er varm i forvejen. Læg flæsket på fedtsugende papir.

Spray eller pensl 4 silikoneforme med fedtstof. Del dejen i 4 lige store dele. Form/tryk dejen med fingrene i en silikoneform til en tartelet. Hvis man har en mindre airfryer kan det være en fordel at forbage tarteletterne lidt, inden der hældes fyld i.

Pisk æggemassen let af æg tilsat madfløde, bagepulver, salt og peber.

Skær alle tomater ud i halve. Læg 2 halve tomater i bunden af hver rugbrøds tartelet, fyld op med æggemassen og læg 2 halve tomater på toppen.

Sæt rugbrøds tarteletterne med æggemassen i airfryer kurven og giv dem 20 minutter ved 170 grader.

Hak imens persille og riv rødbeden fint.

Tag tarteletterne med æggekagerne ud af formene. Varm evt. flæskestykkerne et par minutter, mens du anretter æggekagerne på tallerkener. Pynt med persille og rødbede og server med det stegte flæsk.

Tilberedt i Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *