Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Til 2 – 3 personer

Ingredienser:

450 gram skært mørt oksekød afpudset for fedt og sener (cuvette, culotte eller oksefilet)

Salt og peber

1 løg

2 fed hvidløg

1 frisk chili

2 spsk. friskhakket ingefær

2 spsk. olie

½ spidskål

2 mini peberfrugter, eller 1 stor

3 spsk. rød karrypasta

1 ds. kokosmælk

1 spsk. brun farin

Saften af en ½ lime

2 dl. vand

220 gram instant nudler (2 blokke)

Til pynt:

Peberfrugt i skiver eller tern

Lime både

Evt. lidt friske krydderurter

Fremgangsmåde:

Hak løg, pres hvidløg, skær chili i tynde skiver, fint hak ingefær og svits det hele med olie ved 200 grader i 5 minutter i en ovnfast beholder, der kan være i din airfryer kurv.

Oksekød afpudses for sener og fedt og skæres i strimler. Tilsæt oksekødet i beholderen og giv det et godt drys salt og peber. Rør det hele godt sammen og giv det 7 minutter ved 180 grader, rør i det undervejs.

Skær imens spidskålet i tynde strimler og peberfrugt i små skiver eller tern. Gem lidt peberfrugt til pynt ved servering.

Tilsæt kokosmælk, vand, spidskål, rød karrypasta, brun farin og saften fra en ½ lime. Skær den anden halve lime i både og gem dem til servering. Rør det hele godt sammen og varm det op ved 180 grader i 5 minutter.

Tilsæt nudlerne og sørg for at de er dækket af væske. Giv i alt 10 minutter ved 180 grader, eller indtil nudlerne er færdige. Rør et par gange undervejs og smag evt. til med lidt yderligere salt.

Serveres med peberfrugt i skiver, lime både og evt. lidt friskhakket krydderurter.

Tilberedt i Philips XXL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *