Medister i fad med kartofler, løg, sauce, rødbeder og spidskålssalat
Til 3 personer
Ingredienser:
500 gram medister
Lidt smeltet fedtstof til smørelse
–
5 – 6 kartofler
2 rødløg
3 dl kraftig hønsebouillon (1 bouillonterning og 3 dl. kogt vand)
2 ½ dl. fløde, 15% (jeg brugte en madlavningsfløde med jævner i)
2 spsk. timian
Salt og peber
–
¼ rød spidskål
1 æble
Citronsaft
–
Syltede rødbeder
Frisk persille
–
Fremgangsmåde:
Skræl kartofler, løg og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en ovnfast form, der kan være i din airfryer (jeg brugte bageformen til Philips XXL). Bland bouillon, fløde og krydderierne i og rør det hele godt rundt. Giv kartoflerne 15 minutter ved 180 grader.
Prik medisteren med en gaffel og smelt lidt fedtstof. Læg medisteren ovenpå kartoflerne og pensl den med lidt fedtstof. Giv den ca. 13 minutter ved 180 grader. Vend og pensl den anden side med fedtstof og giv den de sidste 12 minutter – eller indtil kartoflerne er møre.
Lav imens spidskålssalaten ved at skære spidskålen i tynde skiver og æblet i tern (behold skrællen på). Giv salaten lidt citronsaft.
Skær medisteren ud i mindre stykker og server med kartofler, rødbeder i tern og frisk persille
Tilberedt i Philips XXL