Stegte vietnamesiske forårsruller med grønkål, gulerødder og gris

Stegte vietnamesiske forårsruller med grønkål, gulerødder og gris

Stegte vietnamesiske forårsruller med grønkål, gulerødder og gris

Til 3 personer – 6 styk vietnamesiske forårsruller

Ingredienser:

6 stykker rispapir

2 svinekoteletter
Olie
Salt og peber

1 spsk. chilisauce, sød eller stærk (jeg brugte chipotle sauce)
1½ spsk. soyasauce
1 tsk. stødt koriander

70 gram frisk grønkål uden stængler
2 gulerødder

3 spsk. hakkede peanuts

Til servering: 1 limefrugt i små både, soya sauce, peanuts og chili sauce

Fremgangsmåde:

Spray koteletterne med lidt olie og krydr med salt og peber. Kom dem i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og giv 4 minutter på hver side ved 200 grader. Læg dem til side og lad dem køle af.

Bland soyasauce, chilisauce og koriander i en skål. Snit koteletterne i små tern og skær fedtkanten fra. Vend koteletstykkerne i soya blandingen.

Skyl og hak grønkålen fint. Skræl og riv gulerødderne. Bland gulerødder med grønkålen. Hak peanuts.

Opblød 1 styk rispapir i lunkent vand i ca. 10 sekunder. Jeg brugte en dyb tallerken og vendte rispapiret nogle gange. Læg herefter det opblødte rispapir på enten et vædet viskestykke eller et helt rent skærebræt.

Læg herefter grøntsagerne på, herefter koteletstykkerne og til sidst lidt hakkede peanuts (se placering på billedet). Fold bunden lidt op over fyldet, herefter foldes rispapiret ind over i hver side og rul forårsrullen sammen. Fortsæt til alle rispapir stykkerne er opblødte og rullet sammen om fyldet.

Læg de vietnamesiske forårsruller i airfryer kurven med bagepapir eller airfryer bagepanden. Spray med olie og giv dem 10 minutter ved 200 grader. Vend dem forsigtigt, spray igen med olie og giv de sidste 5 minutter.

Serveres med limebåde, peanuts, soyasauce og chilisauce.

Tilberedt i Philips XL

6 tanker om “Stegte vietnamesiske forårsruller med grønkål, gulerødder og gris”

      1. Mange tak for svaret Britt, og for en god side med massere af inspirerende opskrifter.
        Prøvede din opskrift på forårsruller her til aften, og de blev super lækre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *