Spiraler af søde kartofler med spinat og cashew creme
2 personer
Ingredienser:
700 gram søde kartofler (2 styk store)
75 gram frisk baby spinat
1 spsk olivenolie
50 gram cashew nødder
1 dl vand (+ vand til iblødsætning)
½ tsk salt
½ spsk Herbes de Provence krydderi
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Læg cashew nødderne i blød i vand, så de er dækket i ca. 2 timer. Hæld vandet fra og kom nødderne i en minihakker eller blender og bland med vand og salt. Blend til en lind blanding.
Skræl de søde kartofler og lav spiraler – brug med fordel en spiralizer – eller skær i tynde strimler.
Bland spiralerne med olie og sæt i AF kurv. Sæt i gang fra kold AF og giv ca. 15 minutter ved 180 grader. Ryst et par gange undervejs.
Skyld og tilsæt spinaten de søde kartoffelspiraler. Giv yderligere 3 minutter ved 180 grader og rør i det undervejs.
Tag blandingen ud af din AF og kom din cashew nøddecreme over i en ovnfast beholder/skål eller AF bagepande. Bland Herbes de Provence, salt og peber i og giv nøddecremen i AF ved 180 grader ca 4 minutter. Rør undervejs.
Bland de søde kartoffelspiraler med spinat over i beholderen/bagepanden med nøddecremen og rør godt rundt. Kom evt. en smule mere vand ved, hvis du synes det er for tykt.
Giv det hele ca. 4 minutter ved 180 grader og rør en gang undervejs.