Filodej med kartoffelmos og grillede mini peberfrugter
4 personer
Ingredienser:
8 kartofler (alm. Størrelse)
½ bundt purløg
Salt og peber
1 æggeblomme
1 dl mælk/fløde
1 spsk smør
2 plader filodej (ca str. 36 x 39 cm)
4 mini peberfrugter
Olie
Fremgangsmåde:
Skræl og skær kartoflerne i tern. Kog dem uden salt i ca. 8 minutter eller til de er møre. Damp dem tørre.
Bland kartoflerne med, klippet purløg (gem nogle lange purløg) , æggeblomme, mælk og smør. Smag til med salt og peber. Brug en kartoffelstøder til at mose det hele godt sammen.
Læg de to lag filodej ovenpå hinanden og del dem med en kniv i 4 firkanter. Fordel kartoffelmosen på midten af de 4 firkanter.
Saml hver firkant som en lille pose og snør med et langt stykke purløg rundt om toppen. Pensl dem med vand.
Spray mini peberfrugterne med lidt olie.
Læg kartoffelposerne og mini peberfrugterne i en AF bagepande eller kurv med bagepapir.
Sæt i gang fra kold AF med 180 grader i 6 minutter. Vend peberfrugterne og giv det hele 6 minutter mere.