Kartofler med artiskokker og fennikle
2 – 3 personer
Ingredienser:
400 gram kartofler, små
1 fennikle
140 gram artiskokhjerter i olie
1 spsk olie fra artiskokhjerterne
1½ dl vand
Salt og peber
1 dl fløde
50 gram parmesan
Fremgangsmåde:
Skræl og del kartoflerne i to.
Gør fenniklen i stand, pluk de fjeragtige blade af og læg dem til side. Skær stilkenderne i tynde skiver, flæk fenniklen og skær den i 1 cm tykke skiver.
Skær artiskokhjerterne i kvarte.
Bland kartofler, fenniklen og artiskokhjerterne i en ovnfast skål/bagepande eller springform, der passer i din AF. Tilsæt 1 spsk olie fra artiskokhjerterne, godt med peber, lidt salt og vand.
Sæt i kold AF og giv 26 minutter ved 180 grader. Rør et par gange undervejs.
Bland fløde med parmesan og tilsæt blandingen. Rør det godt sammen og giv yderligere ca. 5 minutter (indtil grøntsagerne er møre)
Drys med de fjeragtige fennikkelblade før servering.