One pot mexicansk risret med kidney bønner, chili og hakket oksekød

One pot mexicansk risret med kidney bønner, chili og hakket oksekød

One pot mexicansk risret med kidney bønner, chili og hakket oksekød

One pot mexicansk risret med kidney bønner, chili og hakket oksekød

Til 4 personer

Ingredienser:

500 gram hakket oksekød

1 løg

1 fed hvidløg

1 chili

Olie

1 rød peberfrugt eller ½ rød stor snackpeber

½ ds. majs

1 ds. røde kidney bønner, drænet for vand

1 ds. hakkede tomater

1 tsk. paprika

1 tsk. stødt koriander

5 store spsk. taco sauce

3 spsk. hakkede jalapenos

300 gram ris

6 dl. hønse bouillon (vand + 2 terninger)

Salt og peber

Forårsløg i skiver

Peanuts

Lime

Revet cheddar ost

Fremgangsmåde:

Hak løg, chili og pres hvidløg. Kom det ned i en beholder, der kan være i airfryer kurven. Tilsæt lidt olie og svits det i 4 minutter ved 200 grader. Rør en enkelt gang.

Tilsæt det hakkede oksekød og giv det 7 minutter ved 180 grader. Hak og rør i blandingen et par gange undervejs.

Tilsæt hakket peberfrugt, hakket jalapenos og resten af ingredienserne. Tilbagehold nogle dl. af hønsebouillonen. Bland det hele godt sammen og giv 30 – 40 minutter ved 180 grader. Rør i risretten indimellem og tilsæt efterhånden resten af væsken i takt med at risene har suget mere væde (ellers kan hele retten ikke være i beholderen). Smag til med evt. lidt mere salt og peber. Retten er færdig, når risene er møre og færdigkogt i væsken.

Serveres med skiver af forårsløg, peanuts, revet cheddar ost og lime skåret i både.

Tilberedt i Philips XXL (hvis man ikke har en XXL airfryer, hvor der kan være en stor beholder, anbefaler jeg at man halverer ingredienserne)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *