One pot mexicansk risret med kidney bønner, chili og hakket oksekød
Til 4 personer
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 chili
Olie
–
1 rød peberfrugt eller ½ rød stor snackpeber
½ ds. majs
1 ds. røde kidney bønner, drænet for vand
1 ds. hakkede tomater
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
5 store spsk. taco sauce
3 spsk. hakkede jalapenos
300 gram ris
6 dl. hønse bouillon (vand + 2 terninger)
Salt og peber
–
Forårsløg i skiver
Peanuts
Lime
Revet cheddar ost
Fremgangsmåde:
Hak løg, chili og pres hvidløg. Kom det ned i en beholder, der kan være i airfryer kurven. Tilsæt lidt olie og svits det i 4 minutter ved 200 grader. Rør en enkelt gang.
Tilsæt det hakkede oksekød og giv det 7 minutter ved 180 grader. Hak og rør i blandingen et par gange undervejs.
Tilsæt hakket peberfrugt, hakket jalapenos og resten af ingredienserne. Tilbagehold nogle dl. af hønsebouillonen. Bland det hele godt sammen og giv 30 – 40 minutter ved 180 grader. Rør i risretten indimellem og tilsæt efterhånden resten af væsken i takt med at risene har suget mere væde (ellers kan hele retten ikke være i beholderen). Smag til med evt. lidt mere salt og peber. Retten er færdig, når risene er møre og færdigkogt i væsken.
Serveres med skiver af forårsløg, peanuts, revet cheddar ost og lime skåret i både.
Tilberedt i Philips XXL (hvis man ikke har en XXL airfryer, hvor der kan være en stor beholder, anbefaler jeg at man halverer ingredienserne)