Rabarber tærte (pund til pund kage)

Rabarber tærte (pund til pund kage)

Rabarber tærte (pund til pund kage)

Rabarber tærte (pund til pund kage)

4 – 6 personer

Princippet i en pund til pund kage er, at man bruger præcis samme mængde/gram æg (vægt med skal), smør, sukker og mel

Ingredienser:

2 små æg (mine vejede 100 gram med skal)
100 gram sukker
100 gram smør
100 gram hvedemel
100 gram rabarber skåret i små stykker på ca. 1 cm

Lidt sukker til at strø over tærten
Smør til at smøre tærteformen

Evt. cremefraiche

Fremgangsmåde:

Vej æggene med skal, så du ved hvor mange gram af de øvrige ingredienser, der skal bruges.

Rør sukker og smør sammen med en håndmixer. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen, mens du rører. Rør melet i.

Smør en tærteform eller anden form med smør, der passer i størrelsen i din airfryer kurv.

Fordel dejen i tærteformen og tryk forsigtigt rabarber stykkerne ned i dejen. Drys med lidt sukker over hele tærten.

Forvarm airfryeren til 190 grader.

Kom rabarber tærten i airfryeren og giv 13 minutter. Skru ned til 160 grader og giv 7 minutter mere.

Server tærten enten lun eller kold sammen med cremefraiche.

Tærten kan også bages med f.eks. pærer, æbler eller ferskner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *