Rabarber tærte (pund til pund kage)
4 – 6 personer
Princippet i en pund til pund kage er, at man bruger præcis samme mængde/gram æg (vægt med skal), smør, sukker og mel
Ingredienser:
2 små æg (mine vejede 100 gram med skal)
100 gram sukker
100 gram smør
100 gram hvedemel
100 gram rabarber skåret i små stykker på ca. 1 cm
Lidt sukker til at strø over tærten
Smør til at smøre tærteformen
Evt. cremefraiche
Fremgangsmåde:
Vej æggene med skal, så du ved hvor mange gram af de øvrige ingredienser, der skal bruges.
Rør sukker og smør sammen med en håndmixer. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen, mens du rører. Rør melet i.
Smør en tærteform eller anden form med smør, der passer i størrelsen i din airfryer kurv.
Fordel dejen i tærteformen og tryk forsigtigt rabarber stykkerne ned i dejen. Drys med lidt sukker over hele tærten.
Forvarm airfryeren til 190 grader.
Kom rabarber tærten i airfryeren og giv 13 minutter. Skru ned til 160 grader og giv 7 minutter mere.
Server tærten enten lun eller kold sammen med cremefraiche.
Tærten kan også bages med f.eks. pærer, æbler eller ferskner