Pizza med røget mørbrad, kartofler, bacon og spejlæg
Til 2 styk pizza
Ingredienser:
250 gram pizzamel, Tipo 00
5 gram sukker
1 tsk. salt
1½ dl vand
20 gram gær
¼ dl olivenolie
–
1 dåse tomat koncentrat
1 tsk. knust chili i olie (kan undlades)
1 fed hvidløg
–
Oregano
2 bøf mozzarella
2 kartofler
100 gram røget mørbrad
Peber
2 æg
4 skiver bacon
–
Olie
–
Rucola
Cocktailtomater i halve
–
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i lunkent vand og tilsæt de andre ingredienser til pizzadejen. Hold lidt af melet tilbage og ælt det efterhånden ind i pizzadejen, så den bliver elastisk og smidig. Jeg brugte en røremaskine og lod dejen ælte i 5 minutters tid. Sæt dejen til hævning, indtil den har dobbelt størrelse (ca. 1 time)
Del dejen i 2 og udrul herefter hver pizzabund så tynd som muligt. Flyt hver pizzabund over på et stykke bagepapir.
Bland tomatkoncentrat med knust chili i olie og presset hvidløg. Smør hver pizza bund med blandingen. Drys godt med oregano på.
Til hver pizza plukkes mozzarellaen i mindre stykker, tynde kartoffelskiver og mørbrad i skiver lægges ovenpå. Del baconskiverne i halve og læg dem på. Udklæk et æg på midten. Giv et godt drys peber. Spray med lidt olie.
Klip bagepapiret til rundt om pizzaerne, sådan at der kun er en ganske lille kant tilbage.
Airfryeren opvarmes til 200 grader med en pizzapande eller airfryer kurven i. Læg ved hjælp af bagepapiret pizzaen over i pizzapanden. Hvis man ikke har en pizzapande, så læg den ned i airfryer kurven med bagepapiret under. Giv herefter hver pizza ca. 12 minutter. Gentag med den sidste pizza.
Pizzaen serveres med rucola og cocktailtomater i halve.