Pitabrød med kylling farserede løgringe, tzatziki og radiser
4 personer
Ingredienser:
4 store pitabrød
Tzatziki:
200 gram græsk yoghurt, 10%
1 – 2 pressede hvidløg
½ agurk
Salt og peber
Farserede løgringe:
450 gram hakket kylling, maks. 10 %
2 spsk. Krydderurter (jeg brugte krydderurt mix fra frost)
Salt og peber
2 store løg
Mel
2 piskede æg
Panko rasp (link til hjemmelavet Panko rasp – perfekt til airfrying)
Olie
Salat mix
Cocktailtomater
Radiser
Fremgangsmåde:
Bland kyllingefarsen med krydderurter, salt og peber. Stil farsen på køl.
Skræl løgene og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skil ringene ad og læg dem på et stykke bagepapir.
Pres farsen ned i ringene, brug de største og pæneste indtil farsen er brugt op. Læg bagepapiret med de farserede løgringe i fryseren i ½ – 1 time.
Skræl agurken og gem skrællen til senere pynt. Riv agurken fint og pres vandet/saften fra. Bland yoghurt med det fintrevne agurk, pressede hvidløg, salt og peber. Stil tzatzikien på køl.
Skær radiserne i skiver, cocktailtomater i halve og klargør salaten. Skær agurk skrællen ud i lidt tyndere strimler.
Tag de kylling farserede løgringe ud af fryseren og paner dem i mel, æg og panko rasp – i nævnte rækkefølge. Læg dem i airfryer kurven med bagepapir eller i airfryer bagepanden. Spray med olie.
Start fra kold airfryer med 200 grader i 8 minutter, vend og spray med olie igen og giv 6 minutter.
Varm dine pitabrød i airfryeren i 2 – 4 minutter ved 200 grader (afhængig af tykkelsen på pitabrødet)
Skær pitabrødet godt op og smør tzatziki indvendigt i pitabrødet, læg herefter salat, de farserede løgringe, cocktail tomater, radiser og strimlerne af agurk skrællen.