Grillet gris på spyd med ananas og rissalat

Grillet gris på spyd med ananas og rissalat

Grillet gris på spyd med ananas og rissalat

4 personer

Ingredienser:

4 svine koteletter
1 lille frisk ananas
4 rødløg
Olie
Salt og peber
Chipotle sauce (eller anden BBQ sauce)

Rissalat:

300 gram basmati ris
1 ds kokosmælk (400 gram)
2 ½ dl vand
1 tsk salt
1½ dl edamame bønner (optøet)
2 snack peber
1 bundt forårsløg
½ lime frugt
1 håndfuld ristede peanuts

1 rack til airfryer (så der kan tilberedes 4 spyd på en gang)
4 spyd

Fremgangsmåde:

Kog risene i kokosmælk, vand og salt efter anvisning på posen. Lad dem køle af.

Snit snack peberne i tynde tern og forårsløgene i tynde skiver.

Bland edamame bønner, snack peber og forårsløg i de afkølede ris. Pres saften fra lime frugten i og vend det hele godt. Pynt med peanuts.

Skær fedtkanten af koteletterne og skær hver enkelt kotelet ud i 4 stykker. Skær 12 stykker ananas og skær rødløgene i halve.

Sæt skiftevis kotelet, ananas og rødløg på spyd. Der bruges 4 stykker kotelet, 3 stykker ananas og 2 halve rødløg til hvert spyd.

Spray hvert spyd med olie og drys med salt og peber. Læg 2 spyd i airfryer kurven, dernæst sættes en airfryer rack i, så der kan ligge 2 spyd ovenpå. Har man ikke en airfryer rack kan man tilberede dem 2 af gangen.

Start fra kold airfryer og giv 8 minutter ved 180 grader. Vend alle 4 spyd, spray med olie og drys med salt og peber og giv 5 minutter mere. Pensl herefter med chipotle sauce og giv de sidste 4 minutter.

Serveres sammen med rissalat

4 tanker om “Grillet gris på spyd med ananas og rissalat”

  1. Hej Britt,
    Nu har jeg modtaget indsatsen men det er ikke beskrevet om den skal stå i kurven – hvor den kommer meget tæt på max stregen – eller om den skal stilles i bunden ?

    Hvad gør du ?

    /Frank

    1. Den skal stå i kurven og du kan vende den om, så den er enten højere eller lavere – alt efter hvad du har nederst i kurven i højden. Max stregen er mere for at angive hvor meget mad der må være på en gang, hvis resultatet skal blive godt. Bare maden ikke rammer varmelegemet. Håber det giver mening

      Med venlig hilsen
      Britt
      Airfryeropskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *