Panerede kartoffelmos medaljoner med persille, bacon og cheddar
5 – 6 styk medaljoner (diameter på 10 cm)
Ingredienser:
6 kartofler
1 pk bacon i skiver
Salt og peber
½ bundt friskhakket persille
125 gram revet cheddar
2 piskede æg
Mel
Panko rasp
Spray olie
Evt. lidt friskhakket krydderurter eller fra frost
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kog dem i ca. 10 minutter i usaltet vand.
Imens skæres baconskiverne i mindre stykker og lægges i AF kurv med bagepapir eller AF bagepande. Jeg brugte et AF låg og gav fra kold AF 8 minutter ved 200 grader.
Mos kartoflerne med salt, peber, hakket persille og cheddar. Rør herefter bacon stykkerne i. Pres kartoffelmosen ned i et fad, så højden er ca 1½ cm. Brug et stykke bagepapir og pres derefter. Man kan også presse mosen sammen mellem 2 stykker bagepapir. Læg mosen i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne længere.
Udstik medaljonerne med en udstikker på 10 cm i diameteren.
Vend medaljonerne i først mel, derefter pisket æg og til sidst panko raspen.
Læg medaljonerne i AF kurv med bagepapir/AF bagepande og spray med olie. Sæt i gang fra kold AF med 6 minutter ved 200 grader. Vend medaljonerne og spray igen med olie og giv 6 minutter mere.
Drys evt med krydderurter