Panerede kartoffelmos medaljoner med persille, bacon og cheddar

Panerede kartoffelmos medaljoner med persille, bacon og cheddar

Panerede kartoffelmos medaljoner med persille, bacon og cheddar

Panerede kartoffelmos medaljoner med persille, bacon og cheddar

5 – 6 styk medaljoner (diameter på 10 cm)

Ingredienser:

6 kartofler
1 pk bacon i skiver
Salt og peber
½ bundt friskhakket persille
125 gram revet cheddar

2 piskede æg
Mel
Panko rasp

Spray olie
Evt. lidt friskhakket krydderurter eller fra frost

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kog dem i ca. 10 minutter i usaltet vand.

Imens skæres baconskiverne i mindre stykker og lægges i AF kurv med bagepapir eller AF bagepande. Jeg brugte et AF låg og gav fra kold AF 8 minutter ved 200 grader.

Mos kartoflerne med salt, peber, hakket persille og cheddar. Rør herefter bacon stykkerne i. Pres kartoffelmosen ned i et fad, så højden er ca 1½ cm. Brug et stykke bagepapir og pres derefter. Man kan også presse mosen sammen mellem 2 stykker bagepapir. Læg mosen i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne længere.

Udstik medaljonerne med en udstikker på 10 cm i diameteren.

Vend medaljonerne i først mel, derefter pisket æg og til sidst panko raspen.

Læg medaljonerne i AF kurv med bagepapir/AF bagepande og spray med olie. Sæt i gang fra kold AF med 6 minutter ved 200 grader. Vend medaljonerne og spray igen med olie og giv 6 minutter mere.

Drys evt med krydderurter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *