Orange ris medaljer med rødbedetern og blåbær marineret svinemørbrad
4 personer
Ingredienser:
2 dl basmati ris
1 tsk. groft salt
4 dl vand
2 friske rødbeder
2 piskede æg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
1 svinemørbrad, ca. 500 gram
2 dl blåbær (evt. fra frost)
1 spsk. honning
1 spsk. timian
Salt
Ekstraudstyr: burgerpresse
Fremgangsmåde:
Skræl rødbederne og skær dem ud i grove skiver. Kom rødbederne i en gryde sammen med vandet til risene, tilsæt salt og sæt vandet i kog. Når vandet koger tages rødbederne op og lægges i en skål. Tilsæt risene og kog efter anvisningen på posen. Lad risene køle af.
Afpuds svinemørbraden og skær den i ca. 2 cm tykke mørbradbøffer. Blend en blåbær marinade af blåbær, honning, timian og salt. Læg mørbradbøfferne i marinaden og sæt dem på køl i 1 – 2 timer. Vend dem lidt rundt indimellem.
Bland de piskede æg i risene og pres dem til medaljer i en burgerpresse. Vend dem ud på et stykke bagepapir på et fast underlag – evt. et skærebræt. Sæt ris medaljonerne i fryseren i mindst i 1 time.
Skær de kogte rødbeder i tern og bland dem med olivenolie og timian.
Forvarm airfryeren til 200 grader og læg mørbradbøfferne i airfryer kurven eller i airfryer bagepanden. Giv dem 5 minutter på hver side. Læg dem til at hvile i stanniol, mens ris medaljer og rødbederne tilberedes.
Tag ris medaljerne ud af fryseren og læg de første 2 på et stykke bagepapir i airfryer kurven eller i airfryer bagepanden. Læg halvdelen af rødbederne ved. Giv dem ca. 7 minutter i en 200 grader opvarmet airfryer. Lav de sidste ris medaljoner og rødbeder på samme måde.
Skær mørbradbøfferne ud i fine skiver og anret dem på en tallerken sammen med ris medaljerne med de stegte rødbeder ovenpå. Serveres evt. med lidt salat til