Oksefilet med balsamico marinerede rødløg og kantarel sauce
Til 2 personer (sauce til 3-4 personer)
Ingredienser:
2 styk oksefilet bøffer, ca. 400 – 450 gram
Salt og peber
Balsamico marinerede rødløg:
2 rødløg
2 spsk. olie
½ dl. balsamico eddike
1 spsk. sukker
Salt og peber
Kantarel sauce:
350 gram kantareller, evt. fra frost
100 gram champignon
Olie
1 dl. tør hvidvin
2 dl. hønsebouillon (vand og 1 bouillonterning)
250 ml. madlavningsfløde
1 spsk. citronsaft
Timian
Salt og peber
Persille til pynt
Fremgangsmåde:
Skræl løgene og skær dem i både. Kom dem i en ovnfast beholder, der passer i airfryer kurven sammen med olien. Giv dem 5 minutter ved 200 grader, rør en enkelt gang. Sæt dem tilside.
Rens kantarellerne hvis de er friske (jeg brugte kantareller fra frost). Rens champignonerne og skær dem ud i store skiver. Kom svampene i den ovnfaste beholder og rist dem sammen med olie i 10 minutter ved 200 grader i airfryeren.
Tilsæt hvidvin, bouillon, fløde og krydderier og rør saucen godt sammen. Giv kantarel saucen 10 minutter ved 180 grader, rør nogle gange undervejs.
Krydr oksefilet bøfferne med salt og peber og forvarm airfryeren til 200 grader. Giv dem 4 minutter på hver side.
Server oksefilet bøfferne med de balsamico marinerede rødløg ovenpå og kantarel saucen til. Pynt med lidt persille og server med kartofler til. Opskrift på de viste kartoffelrösti trekanter med mos finder du her: Kartoffelrösti trekanter med mos
Tilberedt i Philips XXL