Mongolian beef med ris og grøntkålssalat
Til 2 personer
Ingredienser:
450 – 500 gram mørt kalve eller oksekød i strimler, culotte eller filet
2 spsk. majsstivelse (maizena)
Friskkværnet peber
3 forårsløg
3 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. finthakket ingefær
Olie
1 dl soya sauce
1½ dl vand
1½ dl brun farin
2 kogeposer ris
1 håndfuld fintsnittet frisk grønkål
1 æble i små stykker
Lidt hakkede mandler
Lidt sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde:
Skær forårsløg og chili ud i fine skiver (gem lidt forårsløg til pynt), skræl og fin hak ingefær. Pres hvidløgene og bland alle grøntsagerne. Kom grøntsagerne og lidt olie i en beholder, der kan være i airfryer kurven. Giv grøntsagerne 4 minutter ved 200 grader.
Vend imens kødstrimlerne med maizena (majsstivelse) og krydr godt med groft kværnet peber (undgå salt da der er soya i retten). Tilsæt kødet til grøntsagerne. Giv 10 minutter ved 180 grader, rør et par gange undervejs.
Tilsæt soya, vand og brun farin til kødet og rør det hele godt sammen. Giv 10 minutter ved 180 grader og rør nogle gange undervejs. Tilsæt evt. lidt mere maizena, hvis saucen ønskes tykkere.
Ris koges efter anvisning på posen og salaten blandes af finthakket frisk grønkål med æblestykker og hakkede mandler.
Server mongolian beef pyntet med lidt sesam og forårsløg sammen med kogte ris og grøntkålssalat
Tilberedt i Philips XXL