Okse farsbrød med søde kartofler, spinat, rød peber, cheddar og bacon
Til 4 – 6 personer
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 løg
1 æg
Peber
½ spsk. basilikum
½ spsk. timian
2 spsk. rasp
–
1 rød peber
1 håndfuld frisk spinat
200 gram kogte søde kartofler
100 gram cheddarost
1 pakke bacon i skiver
–
Fremgangsmåde:
Start med at skære de søde kartofler i tern og kog dem indtil de bliver møre (ca. 8 – 10 minutter). Hæld vandet fra og sæt dem til side.
Rør farsen sej med salt. Tilsæt hakket løg, æg, rasp, krydderier og rør farsen godt sammen. Du kan med fordel bruge en røremaskine eller foodprocessor.
Læg farsen på et stykke bagepapir og form den til et rektangel (ca. 20 x 15 cm). Hak spinaten og læg den på farsen. Herefter fordeles de kogte søde kartofler, hakket peberfrugt og cheddarost i små tern på farsen. Rul nu farsen sammen til et farsbrød ved hjælp af bagepapiret. Hvis der falder lidt fyld ud, trykker man det bare fast udenpå farsen. Gør hænderne våde og form farsbrødet til den størrelse, du kan have liggende i airfryer kurven.
Vikl alle baconskiverne omkring farsbrødet, sørg for at enderne på baconskiverne ligger under farsbrødet.
Læg farsbrødet i airfryer kurven/airfryer grillplade/airfryer pizzaplade og indstil airfryeren på 180 grader. Giv det 25 minutter, vend farsbrødet forsigtigt og giv det de sidste 20 minutter.
Tag farsbrødet ud af airfryer kurven og lad det hvile i 5 minutter.
Skær farsbrødet i skiver og server