Øllebrødsboller – bag friske boller af rugbrødsrester
Til 12 styk øllebrødsboller
Ingredienser:
Ca. 300 gram rugbrødsrester
Evt. en håndfuld kerner (jeg brugte solsikkekerner)
1 dåse/flaske øl
–
2 dl. lunken vand
25 gram gær
½ spsk. salt
–
400 gram hvedemel
200 gram grahamsmel
–
Lidt kerner til toppen
–
Fedtstof til smøring af bagepapir
–
Fremgangsmåde:
Smuldr rugbrødsresterne i en røre skål og tilsæt evt. kerner. Tilsæt øl og lad det udbløde i en time.
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt. Tilsæt væden til det udblødte rugbrød.
Kom melet i og rør det hele godt sammen, brug evt. en røremaskine. Dejen skal være fugtig og stilles tildækket til hævning i 1 time.
Læg et stykke bagepapir i bunden af din airfryer kurv (hvis du har en Philips XXL, kan du spænde bagepapiret fast mellem risten og bunden af airfryer kurven). Spray eller smør bagepapiret med lidt fedtstof.
Form bollerne med 2 spiseskeer, der er dyppet i vand og læg dem på bagepapiret i airfryer kurven. Jeg kunne have 6 styk ad gangen i min Philips XXL. Drys lidt kerner på toppen og tryk dem let ned i dejen med en ske.
Bag øllebrødsbollerne ved 160 grader i 20 minutter. Vend dem og giv dem ca. 6 minutter mere (afhængig af størrelsen). Form og bag resten af dejen på samme måde. Hvis de næste boller lægges i airfryer kurven lige efter, kan der trækkes et par minutter fra tiden, da airfryeren stadig er varm.
Lad dem køle af på en rist.
Bollerne kan fryses ned.
Tilberedt i Philips XXL