Nemme hurtige grahamsboller i muffinforme – uden æltning og hævning
Til 4 styk grahamsboller
Ingredienser:
2 dl lunkent vand
25 gram gær
160 gram grahamsmel
80 gram hvedemel
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
1 håndfuld solsikkekerner
–
Fedtstof til at smøre silikoneformene
–
Tilbehør: 4 styk silikone muffinforme/bageforme, rumindhold ca. 2 dl
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og rør resten af ingredienserne i, hold lidt af melet tilbage. Rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret og skal ikke æltes.
Smør silikoneformene med fedtstof.
Fordel med 2 våde spiseskeer dejen i de 4 silikoneforme, pensl dem med vand, drys med lidt solsikkekerner og sæt dem i airfryer kurven.
Giv dem 15 minutter ved 160 grader, vend dem ud af silikoneformene og giv dem 3 minutter mere på den anden side.
Lad dem køle af på en rist og server dem lune.
Grahamsbollerne kan fryses.
Tilberedt i Philips XXL
Oplevede at der var dej til 8 forme.
Jeg har i denne opskrift brugt muffin forme, som er store og kan indeholde 2 dl. Så hvis man bruger mindre forme, vil der være til flere
Mange hilsner,
Britt
Så skal de vel ikke have 15 minutter hvis det er mindre forme?
Nej, der vil jeg give dem lidt mindre tid.
God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt
Jeg bruker 180 grader 12 min. 10 min hvis jeg bruker metallformer.