Nye små kartofler, spidskål og asparges i fad

Nye små kartofler, spidskål og asparges i fad

Her har jeg anvendt rød spidskål, hvilket giver en meget flot anretning

Nye små kartofler, spidskål og asparges i fad

Til 2 – 3 personer

Ingredienser:

400 gram små nye kartofler (andre slags kartofler kan også bruges)

½ bundt grønne asparges

1 lille spidskål eller ½ stort (rød spidskål kan også bruges)

1 god håndfuld frisk persille

25 gram smør

Salt og peber

Tilbehør: en beholder, der kan være i airfryer kurven

Fremgangsmåde:

Pil de yderste store dækblade af spidskålet. Gem evt. et blad til servering. Skær spidskålet i 1 cm tykke skiver.

Skyl og skrub alt jord af kartoflerne. Kog herefter kartoflerne næsten møre i letsaltet vand i en stor gryde (ca. 10 minutter)

Knæk imens de træede ender af aspargesene og skær dem i grove skiver.

Læg kål og asparges i kogevandet sammen med kartoflerne og blancher det sammen med kartoflerne i de sidste minutter af kogetiden. Hvis du bruger rød spidskål vil overskudsfarven fra kålen forsvinde, så man sagtens kan blande grøntsagerne efterfølgende uden de tager farve.

Hæld vandet fra og hæld kartofler, spidskål og asparges over i en beholder. Hak persillen, bland det i og drys med salt og peber. Skær smørret i mindre stykker og fordel det øverst på grøntsagerne.

Stil beholderen i airfryer kurven og indstil på 180 grader. Giv 10 minutter og rør en enkelt gang undervejs.

Kan serveres på et spidskålsblad i en skål eller på et fad med et drys friskhakket persille henover

Tilberedt i bageform til Philips XXL (annonce)

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *