Nemme og sunde rugbrødsklappere til madpakken
Til 12 styk rugbrødsklapper
Ingredienser:
1 pose rugbrødsblanding (jeg brugte en økologisk solsikke rugbrødsblanding, 900 gr.)
25 gram gær
6 dl. vand (ca. 1 dl. mindre vand end opskriften på posen)
–
Solsikkekerner
Sesamfrø
Blå birkes
–
Fremgangsmåde:
Brug en deciliter mindre vand end angivet i brødblandings opskriften på rugbrød og opløs gæren heri. Tilsæt brødblandingen og brug en røremaskine til at ælte dejen godt sammen i ca. 5 minutter. Dejen skal være god fast, så man kan forme dejen med hænderne.
Sæt dejen til hævning efter anvisningen på posen.
Del dejen i 12 stykker og form herefter nogle ovale rugbrødsklappere. Pensl dem med vand og drys med forskellige frø og kerner. Tryk dem let fast med hånden.
Læg et stykke bagepapir i bunden af airfryer kurven. Hvis du har en Philips XXL airfryer, kan man spænde et stykke bagepapir fast mellem trådbunden og trådkurvholderen.
Læg så mange rugbrødsklappere i airfryer kurven, som du kan have ad gangen. Giv dem 35 minutter ved 170 grader. Lad dem herefter afkøle på en rist, når de er færdige. Næste portion behøver kun 32 minutter, da airfryeren stadig er varm.
Rugbrødsklapperne flækkes og fyldes med pålæg, salat og grønt i midten. De kan også skæres ud i små skiver og bruges til pindemadder eller tapas.
Rugbrødsklapperne kan fryses ned, når de er afkølet.
Tilberedt i en Philips airfryer XXL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en ovn ved højere temperatur og længere tilberedningstid
Annonce: