Grøntsagspølsehorn med broccoli og gulerødder
9 – 10 styk
Ingredienser:
200 gram gulerødder
400 gram broccoli med stok
4 æg
1 tsk. bagepulver
30 gram sesamfrø
90 gram havregryn, finvalset
1 tsk. salt
Peber
–
5 wienerpølser
–
Sesamfrø til pynt
–
Evt. ketchup til servering
–
Fremgangsmåde:
Skræl og riv/hak gulerødderne fint. Hak broccolien med stok helt fint. Jeg brugte en foodprocessor.
Bland æg, bagepulver, sesamfrø, havregryn, salt og peber i grønsagsblandingen. Lad blandingen stå og trække i 15 minutter, så havregrynene kan suge lidt af væsken fra grøntsagerne. Hvis blandingen stadig har meget væske i sig, så tilsæt lidt flere havregryn.
Halver pølserne.
Klip et stykke bagepapir på størrelse med din airfryer kurv og læg det ovenpå et hårdt underlag (tallerken, spækbræt eller lign.) og kom en stor skefuld grønsagsblanding på. Form bunden af pølsehornet til en oval aflang bund. Læg en halv pølse på og kom herefter en ny skefuld grønsagsblanding ovenpå som top på pølsehornet. Luk/udglat siderne med en ske eller fingrene. Læg pølsehornene med lidt mellemrum imellem. Drys pølsehornene med sesam. Jeg kunne have 6 styk på en gang i airfryer kurven.
Opvarm din airfryer til 180 grader. Flyt bagepapiret med pølsehornene med hjælp fra den hårde bund over i airfryer kurven. Giv grøntsagspølsehornene 16 – 18 minutter ved 180 grader. Lav dem af to omgange og lad dem hvile på en rist når de er færdige, så de ikke bliver bløde i bunden.
Server dem lune eller kolde evt. med lidt ketchup til.
Tilberedt i Philips XXL