Mørbrad med pesto, ricotta og champignon fyld
2 – 3 personer
Ingredienser:
1 svinemørbrad
3 spsk ricotta (kan erstattes af friskost)
2 spsk grøn pesto
Salt og peber
200 gram champignon
1 pakke røget skinke eller parmaskinke
Tandstikker til fastgørelse
Fremgangsmåde:
Afpuds en svinemørbrad og skær den på langs uden at skære igennem. Flad den så meget ud, som det kan lade sig gøre.
Bland ricotta, grøn pesto, salt og peber sammen i en skål og smør blandingen på mørbraden.
Brun 200 gram champignon enten i din AF pande i 7 minutter eller på en pande indtil væsken er væk.
Læg de ristede champignoner ovenpå pesto blandingen.
Læg røget skinke på langs over åbningen på mørbraden og fastgør med tandstikker.
Læg mørbraden i AF grillpande eller kurv med bagepapir under. Kom lidt vand i den nederste AF beholder, det letter rengøringen.
Sæt i gang i kold AF med 180 grader og giv 25 minutter. Kig til mørbraden de sidste 5 minutter og dæk evt. med staniol, hvis skinken er godt brunet af.
Lad mørbraden hvile lidt inden udskæring
Ricotta (italiensk mælkeprodukt baseret på den valle, der bliver til overs efter osteproduktion) er meget fedtfattigt i forhold til friskost og rig på proteiner, men man kan selvfølgelig bruge friskost i stedet.