Møllehjul med sesam
Til 1 styk (18 – 20 boller)
Ingredienser:
30 gram smør
3 ½ dl mælk
50 gram gær
–
100 gram hytteost
1 tsk. groft salt
½ spsk. sukker
4 spsk. sesamfrø
Ca. 650 gram hvedemel
–
Mælk til pensling
Sesamfrø til pynt
–
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål og rør gæren ud heri.
Bland de øvrige ingredienser i (hold lidt af melet tilbage). Ælt dejen sammen til den er smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form herefter omkring 18 – 20 boller og sæt dem tæt rundt i airfryer kurven med bagepapir under, start yderst.
Lad møllehjulet efterhæve med et viskestykke henover i ca. 20 minutter.
Pensl med mælk og drys med sesam.
Indstil airfryeren på 170 grader og giv 30 minutter. Vend møllehjulet og giv 8 minutter mere.
Afkøles på en rist inden servering
Møllehjulet er fryseegnet.
Hvor mange liter passer denne opskrift til?
Det kommer ikke an på rumindholdet, men mere fladen, der skal bages på. Fladen her er 23 x 23 cm. Hvis din airfryer har en mindre flade kan du reducere opskriften eller bage boller af resten efterfølgende.
Mange hilsner,
Britt
Hei…kan du sende de to bøkene til Norge?
Hilsen kokken Hans
Jeg sender desværre ikke bogpakken med 2 bøger til Norge eller udenfor EU, da porto med forsikring er rigtig dyrt.Men du kan købe bøgerne gennem Adlibris, der bestiller bøgerne direkte fra min distributør i Danmark.
Mange hilsner,
Britt
Kan man undlade hytteost?- det har jeg nemlig ikke
Du kan også bruge græsk yoghurt eller kvark.
Mange hilsner,
Britt
Vil du også vende den i en Cosori Dual Blaze?
Har prøvet i Dual Blaze og vendte den ikke. Så vidt jeg husker, var den også færdigbagt lidt før tid.
God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt
Skal der smøres med fedtstof eller er bagepapir godt nok?
Jeg smører ikke med fedtstof. Bagepapir er nok. God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt