Boller med solsikkekerner og hørfrø

Boller med solsikkekerner og hørfrø

Boller med solsikkekerner og hørfrø

Til 6 styk boller

Ingredienser:

25 gram gær

30 gram smør

1½ dl. mælk

1 æg

1 spsk. sukker

½ tsk. salt

½ dl. solsikkekerner

½ dl. hørfrø

350 gram hvedemel

Mælk til pensling

Solsikkekerner

Fremgangsmåde:

Smelt smør og tilsæt mælken. Når det er håndvarmt, røres gæren ud heri.

Tilsæt æg, sukker, salt, kerner, frø og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt indtil den er smidig, brug med fordel en røremaskine.

Kom et stykke bagepapir i din airfryer kurv.

Del dejen i 6 stykker og form til boller. Læg bollerne direkte ned i airfryer kurven. Pensl bollerne med mælk og drys med solsikkekerner. Tryk kernerne let ned i dejen.

Indstil airfryeren på 50 grader og speed hæv bollerne i 20 minutter. Start herefter med det samme bagningen ved at indstille airfryeren på 170 grader og giv bollerne 12 minutter. Vend bollerne og giv dem 5 minutter på den anden side.

Lad bollerne afkøle på en rist inden servering

Bollerne er fryseegnet

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)

6 tanker om “Boller med solsikkekerner og hørfrø”

  1. Har netop købt en airfreyer. I min er der en rist. Skal den op når jeg skal bage f. eks. boller?

    1. Hej,

      Risten skal altid blive i airfryeren, så luften kan cirkulere rundt om maden. Det gælder ved alle tilberedninger – også bagning.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner,

      Britt

    1. Tror ikke det vil gå helt galt, så synes du skal prøve det. Jeg har ikke selv prøvet med højere grader. God fornøjelse!

      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *