Boller med solsikkekerner og hørfrø
Til 6 styk boller
Ingredienser:
25 gram gær
30 gram smør
1½ dl. mælk
–
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
½ dl. solsikkekerner
½ dl. hørfrø
350 gram hvedemel
–
Mælk til pensling
Solsikkekerner
–
Fremgangsmåde:
Smelt smør og tilsæt mælken. Når det er håndvarmt, røres gæren ud heri.
Tilsæt æg, sukker, salt, kerner, frø og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt indtil den er smidig, brug med fordel en røremaskine.
Kom et stykke bagepapir i din airfryer kurv.
Del dejen i 6 stykker og form til boller. Læg bollerne direkte ned i airfryer kurven. Pensl bollerne med mælk og drys med solsikkekerner. Tryk kernerne let ned i dejen.
Indstil airfryeren på 50 grader og speed hæv bollerne i 20 minutter. Start herefter med det samme bagningen ved at indstille airfryeren på 170 grader og giv bollerne 12 minutter. Vend bollerne og giv dem 5 minutter på den anden side.
Lad bollerne afkøle på en rist inden servering
Bollerne er fryseegnet
Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)
Dejlige boller.
Syntes mega godt om speed hævningen.
Jeg laver 7 stk.
Det glæder mig, du synes om opskriften. Det er smart, når tiden er knap
Mange hilsner,
Britt
Har netop købt en airfreyer. I min er der en rist. Skal den op når jeg skal bage f. eks. boller?
Hej,
Risten skal altid blive i airfryeren, så luften kan cirkulere rundt om maden. Det gælder ved alle tilberedninger – også bagning.
God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt
Kan man speedhæve ved 60 gr.? Min Philips XL kan nemlig ikke gå helt ned til 50 gr.
Tror ikke det vil gå helt galt, så synes du skal prøve det. Jeg har ikke selv prøvet med højere grader. God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt