Mini cheeseburger boller
Ca. 12 styk
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød, magert
Salt og peber
1½ pakke færdig pizzadej (den sidste halvdel kan sagtens gemmes i køleskabet til et andet måltid)
1 pakke bacon i skiver
75 gram revet cheddar
Ketchup
1 pisket æg
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Form 12 små bøffer af det hakkede oksekød og krydr med salt og peber.
Kom bøfferne i AF kurv/pande/grillpande og sæt i gang fra kold AF ved 180 grader i 10 minutter. Vend dem halvvejs.
Tilbered dit bacon i AF eller på en pande indtil det er sprødt. Skær det ud i mindre skiver.
Udstik pizzadejen med en rund form eller skål til nogle små cirkler. Jeg brugte en skål på 12 cm i diameter.
Kom en lille klat ketchup på midten af hvert dejstykke og dernæst revet ost. Læg et lille stykke bacon på osten og herefter en bøf og en klat ketchup mere.
Fold dej cirklerne sammen på toppen af bøfferne og vend sammenføjningen nedad. Læg dem i AF kurv med bagepapir eller på AF bagepande. Pensl alle mini cheese burger bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Sæt dem i kold AF og giv dem 10 minutter ved 170 grader. Vend dem og gi dem 5 minutter mere.