Hjemmelavet chips af rodfrugter
Ingredienser:
1 stor kartoffel
1 rødbede
1 stor gulerod
1 stor pastinak
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde:
Alle rodfrugter snittes i skiver til ca. 2,5 mm. Brug evt. et mandolinjern
Tilbered en type rodfrugt ad gangen i airfryeren.
Rodfrugte skiverne lægges i AF kurven, og de må helst ikke overlappe hinanden for meget. Kunsten er, at der ikke er for mange i, og de ikke ligger på hinanden. Hermed opnår de en sprødhed og får nemmere farve.
Sprøjt skiverne med olivenolie.
Forvarm AF til 200 grader. Sæt kurven med rodfrugte skiverne i og giv henholdsvis:
Kartoffel 10 – 11 minutter
Pastinak 6 – 7 minutter
Gulerødder 7 – 8 minutter
Rødbede 7 – 8 minutter
Ryst flere gange undervejs. Drys salt på, når der mangler 2 minutter.
Bland dem alle, når de er færdige i en skål