Langtidsstegt oksecuvette med rosmarin

Langtidsstegt oksecuvette med rosmarin

Langtidsstegt oksecuvette med rosmarin

Langtidsstegt oksecuvette med rosmarin

Til 4 personer

Ingredienser:

1 oksecuvette, ca. 1 kg.

Rub:
3 tsk. brun farin
2 tsk. fint salt

Marinade:
½ dl olivenolie
1 spsk. tørret rosmarin
Evt. presset hvidløg

Fremgangsmåde:

Afrens oksecuvetten for fedt og sener.

Bland en rub af brun farin og salt og gnub det grundigt ind i kødet på alle sider. Lad cuvetten trække i 30 minutter.

Bland olie med rosmarin og lad det trække imens.

Kom lidt vand i bunden af din airfryer beholder. Forvarm airfryeren til 200 grader og læg oksecuvetten i airfryer kurven og giv 5 minutter på hver side.

Smør herefter marinaden ud over kødet og kom lidt ekstra salt på. Skru airfryeren ned til 60 grader og giv 1,5 time. Til sidst skrues der op på 100 grader og gives ca. 10 minutter for en rosa stegt cuvette. Oksecuvetten skal have en kernetemperatur på 57 grader for rosa, 52 grader for mere rød og 62 grader for gennemstegt. Så mål med et termometer inden de sidste 10 minutter og juster minutterne for det ønskede resultat.

Lad oksecuvetten hvile i stanniol i ca. 15 – 20 minutter inden udskæring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *