Fiskeburger med grillet spidskål, avocado og lynsyltede rødløg
Til 2 personer (opskriften giver ca. 6 – 7 fiskefrikadeller)
Ingredienser:
2 store burgerboller
400 gram færdig fiskefars af blandet torsk og laks
Lidt olie
½ rødt spidskål
Olie
Salt
2 små avocado eller 1 stor
4 spsk. chili aioli (eller anden aioli, dressing)
Lynsyltede rødløg – kun 15 minutter:
2 dl. eddike
2 tsk. fint salt
2 tsk. rørsukker/sukker
1 stort rødløg eller 2 små
Lidt vand
Evt. anden krydring som knust sort peber, citronskal, chili, dild osv.
Fremgangsmåde:
Put eddike, salt og sukker i et mindre meget rent glas med skruelåg og ryst det hele grundigt sammen (hvis du vil gemme dine rødløg i mere end et døgn er det en god ide at skolde både glas og låg med kogende vand). Skræl og halver rødløget og skær det herefter ud i tynde skiver. Læg skiverne ned i lagen sammen med eventuel krydring. Hæld en lille smule koldt vand ved, ryst glasset og stil det i køleskabet. Kan bruges efter 15 minutter, men har kun godt af at stå lidt længere.
Tip! Hvis løgene trækker til dagen efter bliver de flotte lyserøde, som her på billederne i opskriften.
Skær avocado ud i skiver.
Del det halve spidskål i 4. Spray med olie og drys med salt. Læg spidskål stykkerne i airfryer kurven eller airfryer bagepanden. Giv ca. 7 minutter ved 200 grader. Skær derefter stykkerne ud i lidt mindre stykker.
Form 6 – 7 fiske frikadeller af fiskefarsen. Læg dem i airfryer kurven med bagepapir eller airfryer bagepanden. Spray dem med lidt olie og giv 7 minutter ved 180 grader, vend dem og spray igen med olie og giv 7 minutter mere.
Varm burgerbollerne i airfryeren ved 180 grader i 3 minutter.
Flæk hver burgerbolle og smør 1 spsk. aioli på hver bund og top. Fordel det røde spidskål på bunden, læg herefter 3 hele fiske frikadeller, avocado og de lynsyltede rødløg.