Fyldte kartofler med pulled pork, grøn relish og cremefraiche serveret med spidskålssalat
Til 2 – 4 personer
Ingredienser:
4 bagekartofler, mellem store
300 gram færdig pulled pork, med lage og BBQ marinade (kan købes i pakker i de fleste supermarkeder)
Cremefraiche dressing:
1½ dl. cremefraiche
1 spsk. mix krydderurter friske eller fra frost
Grøn relish:
1 håndfuld syltede milde chilipeber
1 håndfuld cornichoner
1 spsk. syltelage fra cornichonerne
Lidt tørret chiliflager, eller en frisk chilipeber
Salat:
¼ rød spidskål
6 radiser
½ rødt æble
2 forårsløg
Saften af ½ lime frugt
Chiliflager
1 forårsløg i skiver til pynt
Tilbehør: double layer rack til airfryer
Fremgangsmåde:
Bagekartoflerne skrubbes rene og prikkes med en gaffel. De lægges i airfryer kurven eller airfryer bagepanden. Giv dem ca. 35 minutter ved 180 grader (afhængig af størrelsen)
Imens laves salaten af spidskål i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller til formålet, radiser i små kvarte, æbler i små kvarte og forårsløg i tynde skiver. Lav en dressing af limesaften rørt med chiliflager. Hæld dressingen over salaten og bland den godt.
Grøn relish laves af syltede chilipeber, cornichoner, lage fra cornichonerne og lidt chiliflager. Jeg brugte en foodprocessor til at hakke og blande det helt fint.
Bland cremefraiche med krydderurter til en dressing og skær forårsløget ud i fine skiver, der skal bruges til pynt.
Pak pulled pork kødet ud af emballagen og læg lagen ved sammen med den medfølgende BBQ marinade i et fad. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler og bland det hele godt sammen.
Når kartoflerne er færdige lægges pulled pork kødet i airfryer bagepanden eller i airfryer kurven med bagepapir. Brug en double layer rack, så kartoflerne kan placeres ovenpå, så det hele bliver færdigt samtidigt og kartoflerne er blevet godt møre. Giv 10 minutter ved 180 grader.
Skær kryds i kartoflerne og pres med fingrene på siden af kartoflen, så der kommer en god åbning i toppen. Fyld kartoflerne med pulled pork, grøn relish, cremefraiche dressing og pynt med lidt forårsløg.
Server de fyldte kartofler med spidskålssalaten
Tilberedt i Philips XL