Konfekt med karamel og chokolade

Konfekt med karamel og chokolade

Konfekt med karamel og chokolade

Til 1 portion

Ingredienser:

Konfektbund:

125 gram smør

140 gram mel

140 gram brun farin

50 gram kokos

Karamelfyld:

1 dåse kondenseret mælk, 400 gram

3 spsk. sirup

30 gram smør

½ tsk. fint salt

Chokoladeovertræk:

125 gram mørk chokolade

25 gram smør

Tilbehør: en beholder der kan være i din airfryer kurv

Fremgangsmåde:

Bland smør, mel, farin og kokos sammen til en dej. Du kan med stor fordel bruge en foodprocessor. Klip et stykke bagepapir til, så det passer ned i din beholder og lad det dække lidt af siderne. Tryk nu dejen ud i bunden af beholderen.

Sæt beholderen i airfryer kurven og indstil airfryeren på 175 grader. Giv konfektbunden 15 minutter. Tag beholderen ud af airfryer kurven og lad konfektbunden køle af i beholderen.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kondenseret mælk, sirup og salt. Bring det langsomt i kog ved omrøring og lad det småkoge i 15 minutter. Rør i det ofte.

Hæld karamelfyldet over konfektbunden og stil beholderen i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 175 grader og giv det 15 minutter. Sæt det herefter i køleskabet indtil det er kølet helt ned.

Hak chokoladen ud i mindre stykker og smelt den ved svag varme sammen med smørret i en gryde. Der skal røres hele tiden og temperaturen skal ligge på maks. 40 grader. Alternativt kan chokoladeovertrækket tilberedes over et vandbad.

Hæld herefter chokoladeovertrækket over konfektkagen og sæt den på køl igen.

Når chokoladen er stivnet, skæres konfektkagen ud til mindre stykker konfekt. Kagen kan også serveres hel sammen med is som dessert.

Opbevar konfekten køligt i en lufttæt beholder

Tilberedt i en Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Konfekt med karamel og chokolade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *