Fastelavnsboller med lemon curd og pistacienødder

Fastelavnsboller med lemon curd og pistacienødder

Fastelavnsboller med lemon curd og pistacienødder

Til 16 styk

Ingredienser:

Dej:

40 gram gær

3 dl. kærnemælk

Revet citronskal af en ½ økologisk citron

1 dl. solsikkeolie

3 spsk. sukker

½ tsk. salt

1 æg

550 gram hvedemel

Æg til pensling

3 dl. lemon curd – kan købes færdiglavet

Hjemmelavet lemon curd:

120 gram sukker

75 gram friskpresset citronsaft (ca. 2 – 3 citroner)

60 gram smør

2 små æg

Glasur:

200 gram flormelis

citronsaft

Vand

Hakkede pistacienødder (ca. en håndfuld)

Fremgangsmåde:

Start med at lave lemon curd, hvis du selv vil lave den. Den skal sættes i køleskabet og skal nå at sætte sig. Jeg lavede min lemon curd dagen før.

Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter og tilsæt derefter smør skåret ud i mindre stykker. Fortsæt med at piske, til det starter med at tykne.

Vær tålmodig og skru ikke for højt op for varmen, da æggene så vil blive grynet. Når konsistensen har tyknet til en blød creme, tages den af varmen og hældes på glas. Sæt lemon curden i køleskabet, så den kan tykne endnu mere og sætte sig. Alternativt kan lemon curd røres i en gryde over et vandbad.

Opløs gæren i lunken kærnemælk. Tilsæt herefter citronskal, olie, sukker, salt, æg og rør det godt sammen. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem til den er smidig. Det kan være en fordel at røre dejen i en køkkenmaskine. Dejen stilles til hævning i en time et lunt sted med et viskestykke over.

Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant og skær den ud i 16 lige store firkanter. Læg en spiseske lemon curd i midten af hver firkant. Saml herefter de fire hjørner ind over fyldet på midten (som en kuvert) på hver fastelavnsbolle og hold hjørnerne sammen med 2 fingre. Pres herefter alle samlinger sammen med et par fingre, så alle åbninger bliver lukkede. Vend herefter fastelavnsbollen om, så sammenføjningen ligger nedad og form hjørnerne, så de bliver lidt runde. Læg fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensl fastelavnsbollerne med et pisket æg.

Kom et stykke tilklippet bagepapir i bunden af airfryer kurven. Hvis du har en udtagelig bund, kan du sætte bagepapiret i spænd mellem siderne og bunden i airfryer kurven.

Læg så mange fastelavnsboller i airfryer kurven, som der kan ligge med lidt afstand imellem (ca. 5 – 6 styk). Indstil airfryeren på 180 grader og giv dem 12 minutter. Vend herefter fastelavnsbollerne om og giv dem de sidste 2 minutter. Læg dem til afkøling på en bagerist. Bag resten af fastelavnsbollerne på samme måde. Hvis de bages lige efter kan tiden reduceres med 1 minut, da airfryeren allerede er varm.

Rør glasuren af flormelis, lidt citronsaft og en lille smule vand – den må meget gerne være tyk. Hak pistacienødderne.

Når fastelavnsbollerne er helt afkølet kommes der glasur og hakkede pistacienødder på. Tryk med en let hånd pistacienødderne en lille smule ned i glasuren.

Når glasuren er stivnet, er fastelavnsbollerne klar til servering

Fastelavnsbollerne er fryseegnet inden de pyntes med glasur og pistacienødder.

Hvis der er mere lemon curd tilbage, kan det holde sig i mindst 14 dage på køl. Det kan også fryses ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *