Kartoffel roser med bacon, timian, rosmarin og cheddar ost

Kartoffel roser med bacon, timian, rosmarin og cheddar ost

Kartoffel roser med bacon, timian, rosmarin og cheddar ost

Kartoffel roser med bacon, timian, rosmarin og cheddar ost

Til 4 kartoffel roser

Ingredienser:

4 – 6 kartofler (afhængig af størrelse)
1 pakke bacon i skiver
2 spsk olivenolie
Timian
Rosmarin
Salt og peber

Lidt revet cheddar ost
1 spsk hakkede krydderurter (frisk eller fra frost)

Tandstikker til fasthæftelse

Fremgangsmåde:

Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver (ca. 3 mm). Bland olivenolie med timian, rosmarin, salt og peber. Vend i en skål kartoffel skiverne i krydder olien. Bland det godt.

Læg 2 skiver bacon i forlængelse af hinanden, lad dem overlappe hinanden på midten med ca. 5 centimeter.

Læg herefter kartoffelskiverne på baconen, så de overlapper hinanden en lille smule og rundingen på kartoffelskiverne stikker en lille smule ud over baconskiverne. Rul dem herefter sammen til en rose og stik tandstikker i for at holde dem på plads. Se evt. på billedet for fremgangsmåde.

Sæt kartoffel roserne i AF kurv med bagepapir/ovnfast beholder/AF bagepande.

Giv ca. 30 minutter ved 180 grader. Drys lidt revet cheddar ost på og giv et par minutter til osten er smeltet.

Tag tandstikkerne ud og drys med krydderurter og server

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *