Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder

Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder


Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder

Til 4 personer

Ingredienser:

500 gram hakket kalv og flæsk

4 skiver bacon

Salt og peber

2 rødløg

5 dl. røde vindruer

2 spsk. friskhakket rosmarin

½ spsk. tørret estragon

½ spsk. chiliflager (eller efter smag – kan udelades)

olie

Salt og peber

2½ dl. fløde (jeg brugte almindelig piskefløde, men det kan erstattes af madlavningsfløde med lavere fedtprocent)

Nye kartofler til 4 personer

Friskhakket persille

2 styk hjertesalat

1 håndfuld valnødder

Tilbehør: en beholder, der kan være i din airfryer kurv

Fremgangsmåde:

Del farsen i 4 og form til karbonader. Vikl et stykke bacon om hver karbonade. Krydr karbonaderne med salt og peber. Kom karbonaderne i beholderen og sæt den i airfryer kurven. Giv karbonaderne 7 minutter ved 200 grader, vend dem og giv 4 minutter mere. Tag dem ud af beholderen og læg dem til side.

Skær rødløgene i kvarte, skyl og gør vindruerne fri for stilk. Bland rødløg, vindruer, friskhakket rosmarin, estragon og chiliflager (kan undlades) i beholderen. Spray let med lidt olie. Giv 5 minutter ved 180 grader og rør en gang undervejs.

Tilsæt fløde i beholderen og rør godt rundt. Læg herefter karbonaderne ned i vindrueflødesaucen. Giv 10 minutter ved 180 grader. Smag til med salt og peber.

Kog imens kartoflerne og hak persillen. Skyl hjertesalaten godt, skær det nederste af stokken af og del dem i halve.

Server karbonaderne med vindrueflødesaucen, nye kartofler med et drys af persille og hjertesalat med lidt valnødder på.

Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder

Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder

4 tanker om “Karbonader i vindrueflødesauce med estragon og rosmarin samt nye kartofler og hjertesalat med valnødder”

  1. Hej. Jeg er ny AF verdenen. Har en onyx. Prøvede i dag opskriften med krebinetter i vindrueflødesovs. Det var rigtig lækkert. Kødet var godt, men sovsen blev ikke rigtig varm efter at jeg havde lagt krebinetterne tilbage. Kødet var fint varmt. Sovsen var også meget tynd – fløden var ikke tyknet. Gjorde nøjagtig som i opskriften, hvad er der galt?

    1. Det var da ærgerligt. Det kan være svært at svare på, hvad der mon gik galt.

      Har dog læst at en del onyx airfryere ikke har kunne opvarme til de rigtige temperaturer. Har du prøvet at måle temperaturen i maskinen? Og hvordan går det med de andre tilberedninger som du laver i den?

      Måske skulle det hele bare have haft lidt længere i din maskine.

      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *