Farsbrød med bacon (forloren hare) på bund af sprøde rodfrugter og kartofler

Farsbrød med bacon (forloren hare) på bund af sprøde rodfrugter og kartofler

Farsbrød med bacon (forloren hare) på bund af sprøde rodfrugter og kartofler

Til 3 personer

Ingredienser:

500 gram hakket kalv og svinekød

1 tsk. groft salt

1 løg

1 fed hvidløg

1 håndfuld frisk persille

2 spsk. rasp

½ spsk. timian

½ spsk. basilikum

Peber

1 æg

1 pakke bacon i skiver

4 mellemstore kartofler

3 gulerødder

2 rødbeder

3 pastinak

Olie

1 spsk. timian

salt

Frisk persille til servering

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med salt. Pres hvidløg, hak løg og persille fint og bland det i farsen. Tilsæt rasp, æg, timian, basilikum og peber. Rør farsen godt sammen, man kan med fordel bruge en foodprocessor. Stil farsen på køl, mens grøntsagerne gøres klar.

Skræl kartofler og rodfrugter. Skær det hele i ca. 7 mm skiver. Bland grøntsagerne med lidt olie, timian og salt.

Gør hænderne fugtige og form et aflangt farsbrød, som kan være i airfryer kurven. Vikl alle baconskiverne omkring og sørg for at enderne foldes ind under farsbrødet.

Læg grøntsagerne i airfryer kurven og placer farsbrødet ovenpå.

Indstil airfryeren på 180 grader og giv 30 minutter. Tag farsbrødet ud, omarranger grøntsagerne og læg farsbrødet ovenpå igen med den anden side op. Giv de sidste 15 minutter.

Server farsbrødet i skiver med de sprøde kartofler og rodfrugter med lidt frisk persille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *