Hakkebøf i baconsvøb med pommes Anna
Til 2 personer
Ingredienser:
4 – 5 kartofler
50 gram smør
1 spsk rosmarin
Salt og peber
500 gram hakket oksekød
4 skiver bacon
Salt og peber
Evt. lidt hakkede krydderurter til pynt
Tilbehør: madringe, ca. 6 cm i diameter eller små forme, ca. 6 cm i diameter og evt. en double layer rack (stativ til at tilberede mad i flere lag i airfryeren)
Fremgangsmåde:
Skræl og skær kartoflerne ud i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber. Rør det godt sammen.
Tilpas og læg et stykke bagepapir i airfryer kurven og sæt de to madringe på papiret. Læg herefter et lag kartoffelskiver i hver madring, gør ikke noget at skiverne overlapper hinanden lidt. Pensl med smørret og læg et nyt lag kartoffelskiver. Fortsæt til madringen er helt fyldt med lag af kartofler, hvor hvert enkelt lag er penslet med smør.
Læg et stykke stanniol over hver pommes Anna og hold stanniolen på plads med en double layer rack – en stål kniv eller lign. henover kan også bruges, bare stanniolen ikke blæser/suges af under tilberedning.
Giv pommes Anna 25 minutter ved 200 grader.
Form i mellemtiden 2 hakkebøffer og krydr med salt og peber på hver side. Vikl 2 stykker bacon om hver hakkebøf, så baconen danner et kryds og fold enderne ind under hakkebøffen.
Tag stanniolen af pommes Anna og læg hakkebøfferne ned i airfryer kurven sammen med. Giv herefter ca. 20 minutter, eller indtil hakkebøfferne har en kernetemperatur på 70 grader.
Tag forsigtigt pommes Anna op af airfryer kurven med en palet, løft madringen af og server dem sammen med hakkebøfferne evt. skåret i skiver sammen med en salat.
Krydr evt. med lidt hakkede krydderurter.