Gulerodsbrud med solsikkekerner, luftigt og svampet
7 – 8 stykker
Ingredienser:
2½ dl lunkent vand
50 gram gær
1½ tsk. groft salt
30 gram sukker
450 – 475 gram hvedemel
25 gram smeltet smør
1 pisket æg
2 fintrevet gulerødder
80 gram solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Brug en stor skål til dejen, da det gør det nemmere at klippe i dejen senere.
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker, smør og mel. Ælt dejen til den bliver smidig. Dejen stilles et lunt sted til hævning i ca. 1 time.
Lav en fordybning midt i dejen med hænderne og kom gulerødder, æg og solsikkekernerne ned i fordybningen. Brug en saks til at klippe og vende gulerødder, æg og solsikkekernerne godt rundt i hele dejen. Klip mange gange.
Brug herefter 2 spiseskeer til at forme 7-8 gulerodsbrud. Læg dem på et stykke bagepapir i airfryer kurven eller direkte i airfryer bagepanden.
Indstil airfryeren på 170 grader og giv 30 minutter. Vend bollerne/brødet og giv 8 minutter mere.
Afkøles på en rist inden servering
Brødet/gulerodsbrudene køles af og herefter kan det skilles ad med fingrene, hvor det er vokset sammen under bagningen.
Jeg har bagt gulerodsbrud 3 gange. Hver gang er de blevet meget klæge i midten, ikke kun svampet. Jeg har bagt ved 160 grader i 2 x 20 minutter plus 10 minutter ekstra og det er faktisk kun kanterne de kan spises. De er rigtig gode, men hvad gør jeg forkert?
Hej Anne Mette!
Jeg er ked af at det ikke lykkedes dig at få dem gennembagt. De er bagt i en Philips XL med tilhørende bagepande, og her har jeg tidligere erfaret at bagetiderne ikke passer i andre airfryer maskiner, måske fordi bagepandens varme er med til at forstærke bageeffekten. Synes jeg havde rettet alle opskrifter med nye tider, men har glemt denne. Så er glad for at du skriver, så jeg kunne få opskriften rettet. Håber det må lykkedes for dig efter de nye tider og grader. Vær opmærksom på, at de lidt mindre airfryere skal bruge længere tid til tilberedning (ved ikke hvilken model du har)
Beklager meget……!
Mange hilsner,
Britt
Hej Britt
Tak for dit hurtige svar. Jeg vil prøve igen med de nye tider. Jeg har en Holms deli 5 liter, så den får lige lidt længere tid.
Mange hilsner
Anne Mette
PS Jeg har prøvet mange andre opskrifter af dine og de er alle super gode
Hej igen…….så lykkedes det. Gulerodsbruddene blev rigtig gode. Jeg gav dem 170 grader i 30 minutter, vende dem og gav dem yderligere 15 minutter. Tak for hjælpen.
Mange hilsnet
Anne Mette
Det er jeg glad for at høre. Godt det lykkedes!
Mange hilsner,
Britt