Halloween chokolade kager med glasur og dekoration
Til 2 styk Halloween kager med diameter på 12 cm, 2 cm høj
Ingredienser:
2 spsk. kakao
65 gram mel
75 gram sukker
40 gram smeltet smør
½ dl kaffe
½ pisket æg
Fedtstof til at smøre kageformene
Rød konditor farve
Gul konditor farve
Tredje farve til dekoration evt. færdig på tube, eller brug hvid farve af flormelis og vand
Flormelis
Evt. vand
Fremgangsmåde:
Bland kakao, mel og sukker. Pisk herefter smør, kaffe og æg i kage dejen.
Smør 2 mindre forme med fedtstof og hæld dejen deri. Jeg brugte silikone tærteforme med en lille fordybning i. Formene er på 12 cm i diameter, 2 cm i højden.
Kom kagerne i airfryer kurven og giv 14 minutter ved 165 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle helt.
Bland en tyk glasur af flormelis og både rød og gul konditor farve indtil den ønskede orange farve opnås. Jeg brugte ikke vand, da væsken passede med den tykkelse af glasur, som jeg ville have. Smør glasuren på de afkølede kager og lad den størkne evt. i køleskab.
Pynt/tegn herefter det ønskede Halloween motiv (spøgelse, edderkoppespind, skelet, uhyggelige ansigter osv.) på kagerne og lad glasuren størkne inden servering. Jeg brugte en tube færdig grøn dekorerings glasur på tube.
Tilberedt i Philips XXL