Gratineret kartoffelrulle med hakket oksekød, spinat og ricotta

Gratineret kartoffelrulle med hakket oksekød, spinat og ricotta

Gratineret kartoffelrulle med hakket oksekød, spinat og ricotta

Gratineret kartoffelrulle med hakket oksekød, spinat og ricotta

1 Rulle – 2 personer

(jeg lavede 2 ruller i 2 airfryere på en gang, opskriften er kun på 1 rulle)

Ingredienser:

3 store kartofler
110 gram revet parmesan
Salt

500 gram hakket oksekød
Olivenolie
1 hakket løg
1 tsk paprika
Salt, peber
3 spsk friske blandede krydderurter (evt. fra frost)
Evt. chili, hvidløg

250 gram ricotta
200 gram frisk spinat
Olivenolie
Salt

100 gram revet mozzarella

Fremgangsmåde:

Skræl og skær 3 mm tynde kartoffelskiver af kartoflerne.

Tag et stykke bagepapir og fordel halvdelen af parmesanen ud over i en firkant, så det nogenlunde passer til størrelsen af din airfryer kurv eller airfryer bagepande. Læg herefter kartoffelskiverne i rækker ovenpå, så de overlapper hinanden lidt både lodret og vandret. Drys herefter resten af parmesanen ovenpå. Drys med salt.

Løft forsigtig bagepapiret ned i din airfryer kurv airfryer bagepande og læg herefter et ovnfast låg eller lignende på (jeg brugte en udtagelig metalbund fra en tærteform) . Det forhindrer airfryeren i at suge kartoflerne op i varmelegemet og ødelægge dit fundament til kartoffelrullen. Sæt i gang fra kold airfryer og giv 15 minutter ved 200 grader. Tag forsigtig låget af og giv 5 minutter mere.

Imens kartoflerne er i gang svitsets de hakkede løg i olivenolie og dernæst med det hakkede oksekød. Tilsæt alle krydderier og brun det hele til oksekødet er mørt.

Skyl og svits spinaten i olivenolie, til det falder sammen og drys med salt. Bland spinaten med ricotta.

Herefter smøres spinatblandingen ud på kartoffelskiverne og dernæst smøres kødblandingen ovenpå. Drys med revet mozzarella.

Brug forsigtig bagepapiret forneden til at starte med at rulle din kartoffelrulle sammen (således at bagepapiret slipper kartoflerne efterhånden som du ruller den sammen) og fortsæt med forsigtighed indtil du har rullet det hele sammen. Sørg for at der ikke ryger for meget fyld ud af enderne.

Løft kartoffelrullen med samlingen nedad over i din airfryer kurv med bagepapir eller airfryer bagepande.

Giv 180 grader fra kold airfryer i 8 – 10 minutter.

Skær den gratinerede kartoffelrulle i skiver og server

2 tanker om “Gratineret kartoffelrulle med hakket oksekød, spinat og ricotta”

    1. Hej,

      Ja det kan du sagtens! Dog vil temperatur og tid være anderledes.

      Med venlig hilsen

      Britt
      airfryeropskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *